Darba medicīnas eksperts deputātu stāvokli pēc budžeta nakts pielīdzina promiles reibumam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Saeimai vajadzēja teju diennakti, lai pieņemtu 2017. gada budžetu. Lai arī sociālajos tīklos «guļošo» deputātu varoņdarbs galvenokārt izsauca zobgalības, darba medicīnas eksperti atzīst, ka, puspiecos no rīta dodoties mājup, tautas kalpi bija sabiedrībai ļoti bīstami, vēsta TV3 ziņas.

Darba medicīnā diennakts darba ietekme uz cilvēka organismu tiek pielīdzināta efektam no promiles alkohola. Daudzi deputāti pēc budžeta pieņemšanas devās mājup ar savu auto.

Darba aizsardzības konsultants Mārtiņš Pužulis ir pārsteigts par deputātu rīcību, budžeta sēdi nepārceļot uz citu dienu, bet turpinot likumradi līdz rītam. Simts gudrās galvas rīkojušās ļoti neapzinīgi.

Mārtiņš Pužulis Darba aizsardzības jautājumu eksperts:»Cilvēks, kas ir nostrādājis 24 stundas, viņa stāvoklis ir pielīdzināms vienai promilei

. Ļoti daudzi deputāti devās mājās ar mašīnām un varēja apdraudēt arī citu cilvēku dzīvību.»

Šovakar pēc garāka miega sazvanīta Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece kolēģus aizstāv.

Ināra Mūrniece Saeimas priekšsēdētāja: Par virsstundām deputātiem neviens nemaksā. Tas nenozīmē, ka viņi saņemtu vairāk naudas, tāpēc ka viņi sēž naktī. Budžets ir «vienas elpas darbs». Un, uzsākot šo darbu, deputātiem ir svarīgi koncentrēties uz mērķi.

Taču ar virsstundām piemaksas saņem Saeimas darbinieki, kuriem vajadzēja līdz 4.25 rīta klausīties debates un tās stenografēt.

Tieši cik nakts naudas sadalīšana izmaksājusi nodokļu maksātājiem, Mūrniece vēl nezināja teikt, tomēr solīja noskaidrot. Tāpat viņa atzina, ka tautas kalpiem, kuri dzīvojuši tālāk no Rīgas, piedāvāts izgulēties Saeimas namā Jūrmalā, kas arī izmantots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu