Bezmaksas virszemes apraides konkursā pa miljonam atkal iegūst «Re:TV» un «RīgaTV 24»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē apstiprināja konkursa rezultātus par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas veido televīzijas programmas un nodrošina to apraidi, informēja NEPLP.

Konkursā par reģionālās tematikas raidījumu veidošanu no 2107.gada līdz 2019.gadam uzvarēja SIA «Vidzemes televīzija» («Re:TV»). Attiecīgā televīzija sabiedriskā pasūtījuma gaitā nākamajā gadā piedāvā veidot trīs raidījumus - «Latvijas stāsti. Personības» (102 raidījumi), «100 recepšu Latvijas simtgadei» (28 raidījumi) un «Nedēļa Latvijā» (24 raidījumi).

Konkursā par informatīvi dokumentālās tematikas raidījumu veidošanu no 2107.gada līdz 2019.gadam uzvarēja AS «TV Latvija» (programma «RīgaTV 24»). Televīzija sabiedriskā pasūtījuma gaitā nākamajā gadā piedāvā veidot četrus raidījumus - «Globuss» (51 raidījums), «Preses klubs» (144 raidījumi), dokumentālo filmu cikls «Kas te tik laikmetīgs?» (20 filmas), kā arī raidījumi «Patriotiskā nedēļa».

Līgums ar konkursa uzvarētājiem tiks pārskatīts katru gadu, ņemot vērā sabiedriskā pasūtījuma izpildes rezultātus.

NEPLP informēja - katra konkursa finansējums ir 348 603 eiro nākamajā gadā un ne lielāks kā 348 603 eiro 2018.gadā un 2019.gadā. Finansējums var tikt samazināts, ņemot vērā sabiedriskā pasūtījuma izpildei atvēlētajam budžetam katra gada valsts budžetā. Saskaņā ar konkursu nolikumu pretendentiem apraide ir jāveic galvenokārt valsts valodā, vismaz 51% no raidlaika ir jābūt Eiropas Savienībā (ES), tostarp Latvijā, veidotām programmām, tiem ir jāapliecina savas darbības ilgtspēja.

Konkurss izsludināts, lai Latvijas iedzīvotājiem virszemes apraidē bez maksas tiktu nodrošināta iespēja skatīties daudzveidīgas tematikas TV raidījumus. Šobrīd virszemes apraidē bez maksas Latvijā ir skatāmi pieci televīzijas kanāli LTV1, LTV7, «Re:TV», «RīgaTV 24» un «Sportacentrs.com TV».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu