VNĪ sākusi sarunu procedūru, lai atrastu jaunu Tabakas fabrikas būvdarbu veicēju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) ir sākusi sarunu procedūru, lai atrastu nākamo bijušās Tabakas fabrikas pārbūves veicēju, aģentūrai LETA sacīja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

Patlaban ar iepriekšējo Tabakas fabrikas rekonstrukcijas veicēju SIA «RBSSKALS Būvvadība» tiek veiktas sarunas par viņiem un/vai viņu apakšuzņēmējiem piederošo materiālu un iekārtu izvešanu no būvlaukuma, informēja Blodons.

«Šonedēļ paredzēts VNĪ pašu spēkiem (apsaimniekošanas pārvalde) veikt iespējamos ēkas konservācijas darbus - aiļu un atvērumu aizdari - ar mērķi iespējami samazināt nelabvēlīgo laikapstākļu ietekmi uz ēku,» piebilda Blodons.

LETA jau ziņoja, ka, 25.oktobrī noslēdzoties sarunām, VNĪ nav spējuši vienoties ar «RBSSKALS Būvvadību» par būvdarbu turpināšanu bijušajā Tabakas fabrikā Rīgā, Miera ielā 58A, kurp uz teātra rekonstrukcijas laiku iecerēts pārvietot Jauno Rīgas teātri (JRT). VNĪ ieskatā līgums ar «RBSSKALS Būvvadību» nav spēkā kopš 27.oktobra.

Kā aģentūru LETA informēja VNĪ, sarunu gaitā VNĪ neesot guvuši apliecinājumu uzņēmēja spējai veikt darbus līgumā noteiktajā termiņā un apjomā, tāpēc VNĪ nesaskata iespēju sadarbības turpināšanai.

VNĪ mērķis, realizējot ēkas Miera ielā 58A rekonstrukciju JRT vajadzībām, esot nodrošināt teātri ar nepieciešamajām telpām, kamēr JRT ēkā Rīgā, Lāčplēša ielā 25, notiks rekonstrukcijas būvdarbi. VNĪ uzskata, ka dara visu, lai «projektu īstenotu maksimāli ātri, kas ir visas sabiedrības un Latvijas kultūras dzīves interesēs».

Pastāvot riskam, ka «RBSSKALS Būvvadības» darbu izpildes termiņu kavējumu dēļ objekts netiks nodots ekspluatācijā paredzētajā laikā, VNĪ 11.augustā apturēja būvdarbus objektā un uzsāka vienpusēju līguma laušanas procedūru.

Izmantojot mediāciju, kad puses cenšas panākt savstarpēji pieņemamu vienošanos savu domstarpību atrisināšanai ar mediatora starpniecību, VNĪ 14.septembrī uzsāka sarunas ar «RBSSKALS Būvvadību». Līguma uzteikuma termiņš kopš mediācijas sarunu uzsākšanas ir pagarināts divkārt, tomēr sarunu gaitā nav panākta vienošanās un savstarpējā sapratne par būvdarbu turpināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu