Krievija izskata iespēju atcelt Latvijas zvejas produktu importa ierobežojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis apliecinājumu no Krievijas federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta «Rosseļhoznadzor» par to, Krievijas puse izskata iespēju atcelt Latvijas zvejas produktu eksportētājiem piemērotos ierobežojumus. Gala ziņojuma sagatavošana prasīšot vēl dažas nedēļas. Pēc tam Krievijas dienests informēs PVD par inspekcijās konstatēto.

«Krievijas Federācijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests šodien telefonsarunā apstiprināja, ka Krievijas puse izskata iespēju atcelt Latvijas zvejas produktu eksportētājiem piemērotos ierobežojumus, taču gala lēmums tiks pieņemts tikai pēc tam, kad tiks pabeigts ziņojums par zvejas produktu apstrādes uzņēmumu inspekcijās konstatēto,» norādīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Pēc viņas teiktā, saskaņā ar «Rosseļhoznadzor» pausto, gala ziņojuma sagatavošana prasīšot vēl dažas nedēļas. Pēc tam Krievijas dienests informēs PVD par inspekcijās konstatēto, pieņemto lēmumu un no tā izrietošajām turpmākajām darbībām.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Krievijas federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta «Rosseļhoznadzor» oficiālā pārstāvja Alekseja Aļeksejenko pausto

pēc jaunā gada Krievijas tirgū varētu atgriezties šprotes un cita zivju produkcija no Latvijas un Igaunijas.

«Šobrīd mūsu speciālisti izpēta Baltijas uzņēmumu inspekciju rezultātus, mēs redzam, ka tajos zivju kūpināšanas tehnoloģija ir kļuvusi saudzējošāka,» 18.novembrī Sočos notiekošā Vispasaules graudu foruma kuluāros aģentūrai «Interfax» pastāstīja Aļeksejenko. Pēc viņa teiktā, ekspertiem būs vajadzīgas vēl vairākas nedēļas, iekams pārbaudes noslēgsies, un, visticamāk, pēc jaunā gada Baltijas valstu produkcija varēs atgriezties Krievijas veikalu plauktos.

Iepriekš jau vēstīts, ka

«Rosseļhoznadzor» nedēļu ilgā inspekcija Latvijas uzņēmumos noslēdzās 1.jūlijā un tās laikā divas inspektoru grupas pārbaudīja dzīvnieku barības ražošanas un zivju pārstrādes uzņēmumus,

kuriem ir attiecīgais tirdzniecības sertifikāts ar Krieviju. Tika pārbaudīta paškontroles sistēma un laboratoriskie izmeklējumi, atbilstība higiēnas prasībām, iespējamie piesārņojuma riski, kā arī citi aspekti.

Krievija 2015.gada jūnijā noteica ierobežojumus visas Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu