Lielo kapu aizstāvji satraukti par Skanstes tramvaja projekta pieteikuma noslepenošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, TVNET kolāža

Skanstes tramvaja līnijas projekta pieteikuma noslepenošana rada bažas par patieso projekta saturu un sabiedrības maldināšanu, pārliecināti Lielo kapu aizstāvji. SIA «Rīgas satiksme» (RS) paudusi, ka visa projekta dokumentācija ir atzīta par komercnoslēpumu saskaņā ar uzņēmuma valdes sēdē apstiprināto ierobežotas informācijas sarakstu.

Latvijas Zaļā kustība, Vides aizsardzības klubs un organizācija «Lielo kapu draugi» saņēmuši Centrālā finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) atbildi saistībā ar aicinājumu publiskot Skanstes tramvaja līnijas projekta pieteikumu, ko Rīgas dome izskatīšanai CFLA iesniedza 17.oktobrī.

Kā norādīts CFLA vēstulē, RS norādīja, ka, veicot mehānisku komercnoslēpumu saturošas informācijas dzēšanu, rezultātā projekta iesniegums zaudējot loģisku sasaisti ar projekta aprakstā izteiktajiem secinājumiem, varot kļūt maldinošs un nesaprotams. Tādējādi sabiedrības informēšanas mērķis netiekot sasniegts, vēl vairāk - varot notikt arī pretējs process un sabiedrība var tikt maldināta, uzskata RS.

Vienlaikus CFLA vērsa uzmanību, ka tā skaidrojusi RS, ka uzņēmumam pašam ir tiesības publiskot projekta iesniegumu, tomēr, ņemot vērā iepriekš minēto, ja RS projekta iesniegumu nepubliskos, CFLA patlaban nav tiesīga to publiskot. Tāpat CFLA informē, ka RS esot apņēmusies līdz brīdim, kad stāsies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu vai noraidīšanu vai atzinums par lēmumā ietverto nosacījumu izpildi, sabiedrībai iespēju robežās sniegt publisku un patiesu informāciju par projektu gan plašsaziņas līdzekļos, gan citās piemērotās publiskās vietnēs.

Projekta pieteikums tika pieprasīts, lai uz dokumentu pamata pārbaudītu Rīgas domes vadības un pašvaldības struktūru sniegto savstarpēji izslēdzošo informāciju, norādīja Lielo kapu aizstāvji.

Jau ziņots, ka Rīgā ir iecerēts izbūvēt jaunu tramvaja līniju Skanstes ielas virzienā, Lielo kapu tuvumā, kas satracinājis daļu rīdzinieku, kuri pārmet mirušo piemiņas zaimošanu.

Rīgas dome un «Rīgas satiksme» gan ir solījušas, ka tramvaja līnija ies tikai pa Senču ielu, neaizskarot Lielo kapu teritoriju, bet Rīgas domes Satiksmes departaments ir izsūtījis vēstules 46 zemes īpašniekiem par teritoriju, kas atrodas ielu sarkanajās līnijās, atsavināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu