Neuzķeries! Internetā klīst viltus Swedbank loterija ar iespaidīgām balvām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ļoti iespējams, uz tavas datorvirsmas drīzumā parādīsies vai jau ir parādījies maldinošs automātiski uznirstošs logs (pop-up). Tas aicina par godu Swedbank 10 gadu jubilejai piedalīties spēlē, atbildēt uz četriem jautājumiem un saņemt ekskluzīvas balvas! Tomēr, uzmanies – tā ir krāpniecība!

Uznirstošā loga patiesumu apšaubījusi Bez Tabu skatītāja, kura raksta: «Labdien! Gribēju zināt, vai Swedbank ir informēta par šāda tipa «bezmaksas dāvanām», ko viņi dāvina. Komentāros «laimīgie» cilvēki dalās ar saviem laimestiem, kurus it kā ir ieguvuši. Negribētos, lai kāds cilvēks, uzķeras uz šo lēto triku.»

Swedbank mediju attiecību vadītāja aicina cilvēkus nereaģēt uz šādiem paziņojumiem un tos ignorēt, jo tā ir krāpniecība!

Kristīne Jakubovska, Swedbank mediju attiecību vadītāja

Šajā gadījumā saņēmām ziņas no klientiem, ka ir šāds «pop-ups», kas parādās ar it kā paziņojumu par Swedbank desmit gadu jubileju, kur tiek piedāvātas dažādas balvas. Tā noteikti nav Swedbank aktivitāte, aicinām klientus uz to nereaģēt un noteikti informēt banku, ja kaut kas tāds ir saņemts.

Esam arī mūsu kanālos izvietojuši brīdinājumu klientiem par to, ka tā nav Swedbank aktivitāte.

Protams, mūsu drošības dienesti šobrīd izmeklē šo gadījumu, grūti pateikt, kāds ir krāpnieku nolūks, taču tā nav bankas aktivitāte, un aicinām klientus uz to nereaģēt.

Visticamāk, krāpnieki tādā veidā cer piekļūt Swedbank klientu datubāzei.

Laimēt loterijā klusībā sapņo daudzi, taču tikai retajam izdodas tikt pie kārotās balvas. Tas tāpēc, ka tā ir tīrākā veiksmes spēle, taču, kā izrādās, ir kāds «burvju» paņēmiens, ar kuru to var meistarīgi apiet …

Reiz raidījums Bez Tabu vēstīja, ka Latvijas Loto pārstāvji neslēpj pārsteigumu par šādu triku un solās to novērst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu