Elmārs Tannis: Kas jādara, lai darbinieks saņemtu par 100 eiro vairāk?

Cik maksā palielināt darbiniekiem algu un par cik tādā gadījumā jāpieaug apgrozījumam? Piedāvājam šefpavāra Elmāra Taņņa skaidrojumu.

Uzņēmējs norāda - lai desmit kafejnīcas darbinieki saņemtu par simts eiro vairāk, uzņēmējam tas izmaksā 1700 eiro.

Lai šādu summu uzņēmējs samaksātu, tam jāpalielina apgrozījums par 5000-6000 eiro.

Mazajā Latvijā ir ļoti grūti panākt šādu apgrozījuma pieaugumu, turklāt par to vēl jāmaksā nodokļi, Tannis saka.

Viņš pauž viedokli, ka vajadzīga vīzija par Latvijas attīstību - kur un kā mēs gribam būt, tāpat jāsakārto korupcijas jautājums un tas, kur tiek tērēta mūsu nodokļu nauda. Varētu salīdzināt, kā naudu tērē privātais uzņēmējs un valsts iestāde. Iespējams, uzņēmēja rezultāts būtu labāks.

Uzņēmējs arī pauž viedokli, ka jāsamazina nodokli ēdienam.

Normālās valstīs cilvēki netiek sodīti par to, ka viņiem ir jāpaēd.

21% nodoklis pārtikai, viņaprāt, ir stipri par lielu.

Vēl mazākus nodokļus varētu piemērot Latvijas precēm, kā arī pamatlietām, kas cilvēkiem ikdienā vajadzīgas, piemēram, pienam, olām, miltiem un cukuram.

Uz augšu