Eksperti: Līdzīgu ekskluzīvu dzīvokļu kā Latvijas Bankas prezidentam īre ir € 3500 - 4800 mēnesī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai gan Jūrmalas nekustamo īpašumu tirgus aktivitāte pēdējos gados ir ievērojami kritusies, ekskluzīvu un mūsdienīgi iekārtotu mājokļu īres cenas vasarā joprojām saglabājas augstas, un tādu mājokļu īre kā Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam var sasniegt vairākus tūkstošus eiro mēnesī. Kā liecina «Arco Real Estate» veidotais Latvijas nekustamo īpašumu tirgus pārskats par 2015.gadu, vidējā šāda tipa dzīvokļu īres cena bija no 16 līdz 20 eiro par kvadrātmetru, TVNET informēja kompānijā.

Dzīvokļu īres cena ekskluzīvu namu augšējos stāvos ar skatu uz jūru ierobežotā piedāvājuma dēļ varēja būt pat vēl augstāka. Mājokļi, kas paredzēti galvenokārt turīgiem īrniekiem no NVS valstīm, tiek aprīkoti ar luksusklases mēbelēm un sadzīves iekārtām atbilstoši klientu pieprasījumam, ikdienas paradumiem un maksātspējai. Attiecīgi arī tiek veidots šāda tipa dzīvokļu īres cenu piedāvājums.

Piemēram, «Rakstnieku nams» Zigfrīda Meirovica prospektā 9 ir viena no pieprasītākajām ēkām Jūrmalā īslaicīgās īres tirgū vasarā. 230 kvadrātmetrus liels dzīvoklis 9.stāvā ar skatu uz jūru var tikt piedāvāts par 3500 līdz 4800 eiro mēnesī atkarībā no interjera un aprīkojuma.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča deklarācijā norādītajiem faktiem.

Pagājušajā nedēļā Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijā, kurā tika analizēti KNAB šā gada darba rezultāti, deputāts Kārlis Seržants (ZZS), norādot uz KNAB iespējām pārbaudīt amatpersonu deklarācijas, sacīja, ka piemēra pēc ieskatījies Rimšēviča deklarācijā. Tajā redzams, ka 2015.gadā Latvijas Bankas prezidents uzrādījis ienākumu «mana dzīvokļa izīrēšana».

Par dzīvokļa īri viņam samaksājis Sandris Grasis 12 600 eiro un Tatjana Loginova 7500 eiro.

«Dzīvoklis viņam ir viens, bet šeit ir divi cilvēki un divi atsevišķi maksājumi. Kopā 20 000 eiro,

tam jābūt nežēlīgi labam dzīvoklim,»

uzsvēra deputāts.

Deputāts arī norādīja, ka 2014.gadā Grasis Latvijas Bankas prezidentam iedevis 32 000 eiro, kas uzrādīti sadaļā «Citi ienākumi», savukārt 2013.gadā Loginova iedevusi 11 000 eiro. «Man kā [izbijušam] žurnālistam rastos jautājumi, kāpēc šie cilvēki ir tik labdarīgi un kāpēc šādus ienākumus Rimšēviča kungs saņem,» norādīja Seržants.

Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns sacīja, ka tas ir Latvijas Bankas prezidenta dzīvoklis Jūrmalā, kas regulāri tiek izīrēts, saņemtos ienākumus uzrādot ikgadējā valsts amatpersonas deklarācijā un attiecīgi par to nomaksājot nodokļus. «Nepieciešamības gadījumā papildus tiks iesniegti visi attiecīgie dokumenti,» viņš sacīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu