Latvija un Baltkrievija vienojas par sadarbību Ķīnas kravu tranzīta nodrošināšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas-Baltkrievijas Starpvaldību komisijas (SVK) Transporta grupa šodien vienojās par ciešu sadarbību transporta-loģistikas ķēžu nodrošināšanā Ķīnas kravu tranzītam uz Baltijas un Skandināvijas valstīm, pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

SVK sanāksmes dalībnieki pārrunāja sadarbību transporta jomā, uzsverot kravu pārvadājumu, kā arī tranzīta nozīmību abu valstu transporta sadarbības attīstīšanā. Puses izteica gandarījumu par 2015.gadā pārvadātajiem kravu apmēriem starp abām valstīm, un nozares pārstāvji uzsvēra, ka pēdējos gados nav novēroti nopietni pārkāpumi starptautisko autopārvadājumu jomā ne no Latvijas, ne arī no Baltkrievijas autopārvadātāju puses.

Pēc SM paustā, sanāksmes dalībnieki pārrunāja līdzšinējo sadarbību un vienojās par nepieciešamību sagatavot jaunu starpvaldību nolīgumu projektu par sadarbību dzelzceļa transporta jomā.

Abas puses atzīmēja Baltkrievijas industriālā parka «Lielais akmens», kas ir daļa no Ķīnas «Viena josla - viens ceļš» koncepcijas, attīstības nozīmību un vienojās par ciešu sadarbību Ķīnas kravu tranzīta nodrošināšanā.

Nākamā Latvijas-Baltkrievijas SVK sanāksme plānota nākamgad Minskā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu