Girss Krievijā dzīvo ciešā saiknē ar dabu; slavē vārda brīvību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Organizācijas «Russkaja zarja» līderis Illarions Girss turpina dzīvot Krievijā. Sociālajā tīklā «Facebook» viņš norāda, ka dzīvo ciešā saiknē ar dabu un slavē vārda brīvību Krievijā.

Viņš norāda, ka pašlaik nodarbojas ar dokumentu kārtošanu. «Dzīvoju šeit ciešā kontaktā ar dabu,» raksta Girss un norāda, ka «Maskavā ir tādas vietas». Viņš pie mājas arī pirms pāris dienām atradis baravikas, kuru bildi publicējis «Facebook». Viņš tās arī ēdis vakariņās.

Viņš arī norāda, ka Krievijā esot daudz mazāka cenzūra nekā Latvijā.

«Vārda brīvība Krievijā ir daudz lielāka,» raksta Girss.

Iepriekš Liepājas tiesa ir noraidījusi Girsa pieteikto lūgumu, lai krimināllietu, kurā viņš apsūdzēts par nacionālā naida izraisīšanu, tiesa iztiesātu bez viņa klātbūtnes. Tā kā Girsa lūgums iztiesāt lietu bez viņa klātbūtnes ir noraidīts, tiesa atlikusi tiesas sēdi šajā krimināllietā uz 2017.gada 24.janvāri.

Girss apsūdzēts par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, ja to izdarījusi personu grupa vai valsts amatpersona, vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai organizācijas atbildīgs darbinieks, vai ja tā izdarīta, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu. Par to paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat vēstīts, ka Girss Krievijā pieprasījis politisko patvērumu. DP 2013.gada darbības pārskatā Girss tika minēts starp aktīvākajiem Krievijas tautiešu politikas pārstāvjiem Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu