Ķirsons: Berlīnē «Lido» izveidos tīklu ar 15 ēdināšanas vietām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Tuvāko divu līdz trīs gadu laikā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē ēdināšanas kompānija AS «Lido» plāno izveidot tīklu ar vismaz 15 ēdināšanas vietām, teica «Lido» padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Taču uzņēmums Vācijā plāno attīstīties arī ārpus Berlīnes. «Divu līdz trīs gadu laikā mums būs 15 vietas, un tās būs tikai Berlīnē. Plānojam paplašināties arī ārpus tās.»

Tiesa, patlaban sīkāku informāciju par paplašināšanos Vācijā, kā arī citās Eiropas valstīs Ķirsons vēl nevarēja izpaust.

Komentējot līdz šim Berlīnē atvērto divu bistro darbību, Ķirsons bija atturīgāks, sakot, ka līdzšinējais sniegums esot vērtējams pozitīvi. Taču par finanšu rādītājiem varēšot runāt vien pēc kādiem pieciem vai sešiem mēnešiem.

«Darbu Vācijā pirmajos divos bistro vērtējam pozitīvi. Zinu droši, ka pusdienlaikā mūsu bistro Vācijā ir tik pilni, ka nav vietas, kur papīram nokrist. Par finansēm varēsim runāt pēc pieciem mēnešiem vai pusgada,» atzīmēja Ķirsons.

Taujāts, vai līdz šim nav novērotas kādas grūtības ar darbiniekiem, Ķirsons atzina, ka esot dažas grūtības, kas saistītas ar darbinieku valodas barjeru. Proti, ne visi darbinieki no Latvijas, kas strādā arī Vācijā, spēj ātri pārvarēt šo valodas barjeru. Ķirsons atklāja, ka «Lido» bistro Vācijā 70% no darbiniekiem ir no Latvijas, bet 30% - no Vācijas. Pavisam neliela daļa esot arī Vācijā jau kādu laiku dzīvojošie latvieši.

Jau vēstīts, ka divu restorānu «Kirsons» un ražotnes izveidē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē kompānija «Lido» investējusi trīs miljonus eiro. Šogad uzņēmums atvēris arī trešo «Lido» Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, investējot 1,2 miljonus eiro. «Lido» valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka uzņēmuma ilgtermiņa stratēģija paredz arī iespējamu ieiešanu Skandināvijas tirgū.

Kompānija «Lido» pērn apgrozīja 33,75 miljonus eiro un nopelnīja 1,23 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» informācija. Uzņēmums 2014.gadā cieta zaudējumus 888 957 eiro apmērā. Salīdzinot ar 2014.gadu, kad apgrozījums bija 33,15 miljoni eiro, pagājušajā gadā tas audzis par 2%.

«Lido» grupas kopējais apgrozījums pērn sasniedza 39 miljonus eiro, bet uzņēmumu kopējā peļņa bijusi 1,9 miljoni eiro. 2015.gadā grupas uzņēmumi Latvijā kopumā valstij nomaksājuši nodokļus 10,7 miljonu eiro apmērā, ierindojot «Lido» starp 100 lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Šogad «Lido» turpinās attīstību, atverot jaunas ēstuves gan Latvijā, gan ārpus tās.

«Lido» grupā ietilpst 11 restorāni un trīs veikali Rīgā, trīs bistro Tallinā, divi restorāni «Ķirsons» un ražotne Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 927 427 eiro. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Gunārs Ķirsons patlaban ieņem «Lido» padomes priekšsēdētāja amatu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu