Nākamnedēļ JRT pagaidu ēkā veiks ārkārtas pārbaudi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Lai pārliecinātos, vai, Jaunajam Rīgas teātrim (JRT) vēl gadu paliekot esošajās telpās Lāčplēša ielā, neradīsies apdraudējums cilvēkiem, nākamnedēļ ēkā tiks veikta ārkārtas pārbaude, piektdien vēstīja LNT raidījums «900 sekundes».

Teātra rekonstrukcijas process ticis atlikts gadiem, jo nebija naudas, lai tik vērienīgus darbus valsts varētu atļauties. Tagad, kad finansējums - 18 miljoni eiro - ir paredzēts un pat iepirkums jau izsludināts, process atkal apstājies, jo aizkavējusies pagaidu mājvietas Tabakas fabrikas pārbūve.

Kļuvis skaidrs, ka arī šajā sezonā JRT nekur nepārcelsies, tāpēc radās pamatotas bažas, vai ēkā Lāčplēša ielā var ilgāk uzturēties. Tāpēc Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) plāno veikt ārkārtas pārbaudi, lai novērtētu JRT ēkas tehnisko stāvokli.

«Pārbaude ir veikta, bet šajā gadījumā situācija ir jauna un būvinspektoram tiks dots uzdevums novērtēt ēkas stāvokli, pieņemot, ka apmeklētājam ir jāatrodas ēkā vēl ilgāku laiku, nekā bija plānots iepriekš,» skaidroja BVKB Kontroles departamenta direktors Māris Demme.

Iepriekš secināts, ka ēka ir pavisam bēdīgā stāvoklī, bet ne cilvēkiem bīstama. «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) grib nodrošināties, ka nekas nav mainījies.

«Šobrīd ir spēkā abi atzinumi - gan mūsu speciālistu, gan iepriekšējais BVKB atzinums par ēkas stāvokli, tā ka varu visus nomierināt - ēka ir droša,» norādīja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

Arī būvspeciālisti norāda, ka ne jau kosmētiskās nepilnības viņus interesē. Pārbaude ir daudz nopietnāka - tiks pievērsta uzmanība mehāniskai stiprībai, stabilitātei, ēkas lietošanas drošības aspektiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu