NA: Ušakovam jāuzņemas politiskā atbildība par Satiksmes departamenta darbu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Nacionālās apvienības (NA) Rīgas domes (RD) frakcijas deputāti uzskata, ka pilsētas mēram Nilam Ušakovam («Saskaņa») jāuzņemas politiskā atbildība par to, ka Satiksmes departamentā tik ilgi ir notikušas nekārtības, pavēstīja frakcijas referente Evija Vaikina.

«Šis pēkšņais Ušakova lēmums novelt visu vainu par nekārtībām satiksmes sfērā uz Vitāliju Reinbahu norāda uz mēģinājumu izvairīties no politiskās atbildības,» uzskata NA frakcijas priekšsēdētājs Dainis Locis.

Frakcijā atgādina, ka

iespēja atstādināt no amata Reinbahu Ušakovam bijusi jau šā gada 6.jūlijā,

kad opozīcijas ierosinātā domes ārkārtas sēdē tika skatīts šis jautājums.

Toreiz gan domes vairākums (34 pozīcijas deputāti) nešaubīgi noraidīja šo priekšlikumu.

NA pārstāvji uzskata, ka pēkšņā nostājas maiņa tikai apliecina domes priekšsēdētāja nekonsekvenci pašvaldībai svarīgu jautājumu risināšanā.

Locis uzskata, ka maksimāli ātrā laika periodā jāieceļ jauns Satiksmes departamenta direktors, ar kuru NA frakcija būtu gatava runāt par steidzami risināmiem jautājumiem satiksmes sfērā. Politiskais spēks uzmanīgi sekošot līdzi tam, kas turpmāk notiks Satiksmes departamentā un pauž cerību, ka šī joma beidzot tiks sakārtota.

Jau ziņots, ka otrdien pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbu gaitu no amata atstādināts RD Satiksmes departamenta direktors Reinbahs.

Lēmums par viņa tālāko atbrīvošanu no amata tiks pieņemts tuvākajā laikā.

Pēc būvsezonas beigām tāpat tiks izvērtēts arī citu departamenta darbinieku darbs.

Par departamenta direktora pienākumu izpildītāju iecelts Emīls Jakrins.

«Savukārt

ar būvniekiem norit nepārtraukts un sarežģīts darbs gan par termiņiem, gan par darbu kvalitāti. Jautājumu ir daudz, tostarp arī departamenta darba kvalitātes dēļ,

taču tie šobrīd tiek risināti. Nevienā no ielām būtiskas atkāpes no plānotajiem remontdarbu beigu termiņiem nav gaidāmas. Lielākā darbu daļa tiks pabeigta līdz 1.septembrim. To posmu sarakstu, kurus plānots pabeigt līdz septembra vidum, publicēsim rīt – pēc kārtējās sanāksmes ar būvniekiem. Taču absolūtajā vairākumā gadījumu runa būs par ietvēm, nevis braucamo daļu,» norādīja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka saistībā ar remontdarbiem K.Barona ielā un Brīvības ielā RD ir saņēmusi daudz kritikas gan par pašu remontdarbu gaitu, gan par satiksmes plānošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu