ANO Bēgļu aģentūra sāk kampaņu, lai mazinātu stereotipus par bēgļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

ANO Bēgļu aģentūra sāk kampaņu «Mēs darītu tāpat!», lai runātu par stereotipiem, kas sabiedrībā ir izveidojušies par bēgļiem, veicinātu līdzjūtību un lielāku atvērtību bēgļiem, informēja akcijas organizatoru pārstāvji.

Kampaņa Latvijā tiks atklāta 11.augustā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Pasākumā bēgļi no Sīrijas, Eritrejas un Latvijas stāstīs par bēgļu gaitām, tiks prezentēti pētījuma aģentūras «Norstat» jaunākie dati par Latvijas iedzīvotāju attieksmi bēgļu jautājumā, kā arī atgādināts par ANO Bēgļu aģentūras mērķi, uzdevumiem un darbību Latvijā.

Akcijas atklāšanā piedalīsies pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes mazmazmeita, trimdas latviete Zviedrijā Kristīna Čakste, Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes locekle, trimdas latviete Vācijā/ASV Dzintra Bungs un bijušais Eiropas Savienības ierēdnis, žurnālists un literatūras tulks, trimdas latvietis Vācijā un Beļģijā Ojārs Rozītis. Tāpat piedalīsies divi Latvijā ieradušies Sīrijas bēgļi un viens bēglis no Eritejas.

Pasākumu apmeklēs arī ANO Bēgļu aģentūras reģionālās pārstāvniecības Ziemeļeiropā komunikācijas koordinators Didzis Melbiksis, biedrības «Gribu palīdzēt bēgļiem» vadītājs

Egīls Grasmanis un Patvēruma meklētāju centra «Mucenieki» vadītājs Pēteris Grūbe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu