Bērziņa pēdās: Seržants cer «satikt Kremļa blogeri uz ielas...»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS), reaģējot uz Krievijas propagandista, britu «žurnālista» Greiema Filipsa izteikumiem «Twitter» saistībā ar žurnālista Pāvela Šeremeta slepkavību, paudis cerību «šo morālo kropli reiz satikt uz ielas». Politologs Filips Rajevskis Seržanta izteikumus dēvē par izdabāšanu vēlētājam. Bijušais prezidents Andris Bērziņš savulaik kļuva ļoti «populārs» ar neadekvātu izteikumu. Arī viņš bija ZZS partijas biedrs.

Politologs skaidroja, ka uz šo lietu nepieciešams raudzīties no aspekta, kurā tautas kalps savu vēlētāju labi zina, un zina, kas tam patīk, kāda ir viņa nostāja un kāda rīcība vēlētājam šķiet laba.

«Visi līdzekļi politikā ir labi, lai par sevi atgādinātu, lai parādītu sevi vēlētājam tīkamā veidā,» pauda politologs un piebilda, ka, visticamāk, tautas kalps vadījies tieši pēc šādiem uzskatiem Kremļa blogeri zākājot par «morālu kropli» un paužot cerību «satikt viņu uz ielas».

Vienlaikus Rajevskis neuzskata, ka Seržants šādu runājot būtu pārkāpis kādas robežas, arī ētiski pārkāpumi šādos izteikumos nav saskatāmi. «Viņš gribēja sev pievērst uzmanību,» viņš piebilda.

Ilgi neesat sisti, ja?

Šī nav pirmā reize, kad no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nākuši politiķi norāda uz iespēju nodarīt pāri fiziski. Savulaik bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš nāk no ZZS, 2012.gada septembrī, ejot kopā ar dēlu pie Valda Zālīša pamatskolas preses pārstāvjiem sacīja: «Čali, pa galvu vajag, ja! Ilgi neesat sisti, ja?».

Jau ziņots, ka Šeremets gāja bojā trešdienas rītā, eksplodējot automobilim, kurā viņš bija izbraucis no mājas un nobraucis dažus desmitus metru. Saskaņā ar izmeklēšanas datiem spridzeklis bija palikts zem automobiļa.

Policija notikušo kvalificē kā slepkavību ar iepriekšēju nodomu, kas varēja apdraudēt daudzas cilvēku dzīvības.

16.martā Rīgā notikušajā leģionāru piemiņas pasākumu laikā Filipss tika aizturēts par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka prasībām. Tās pašas dienas vēlā vakarā Filipss tika iekļauts Latvijas «melnajā sarakstā» un izraidīts no Latvijas uz Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu