Premjers Dombrovskim uzsver, ka nākamā gada budžeta veidošanā nodokļu slogs netiks celts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas viceprezidentu Valdi Dombrovski un viņa biroju uzsvēra, ka, veidojot nākamā gada valsts budžetu, nodokļu sloga palielināšana nav paredzēta, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts kancelejā.

Tāpat premjers informēja Dombrovski, ka ir sākta izglītības sistēmas reforma, panākot valdībā vienošanos par jaunas pedagogu atalgojuma sistēmas ieviešanu. Vienlaikus norādīts, ka reformas īstenošanai, kuras laikā plānots algu palielinājums, skolu tīkla optimizācija un izglītības kvalitātes līmeņa celšana, finansējums paredzēts turpmākajiem trim gadiem.

Pēc Valsts kancelejā paustā, īpaša nozīme sarunas laikā bija Eiropas Savienības fondu līdzekļu jautājumam. Kučinskis uzsvēra, ka patlabna tiek darīts viss iespējamais, lai veiksmīgi apgūtu esošā perioda finansējumu, kā arī pauda cerību, ka nākotnē Latvijai pieejamais finansējums nesamazināsies.

Ministru prezidents un Dombrovskis apsprieda arī situāciju, kāda izveidojusies pēc 23. jūnijā Lielbritānijā notikušā referenduma, kurā vairums šīs valsts iedzīvotāju nobalsoja par tās izstāšanos no Eiropas Savienības. Abas puses atzina, ka par turpmākajām Eiropas Savienības un Lielbritānijas attiecībām ir izveidojusies zināma neziņa.

Kučinskis uzsvēra, ka Latvijā iedzīvotāji ir pozitīvi noskaņoti par valsts atrašanos Eiropas Savienības sastāvā un politiskā līmenī nav diskusiju par iespējamo izstāšanos no tās.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka sākotnēji Dombrovska un viņa biroja tikšanās ar augstākajām valsts amatpersonām bija paredzēta ceturtdien, 7.jūlijā, taču vizīte tika pārcelta uz piektdienu Eiropas Komisijas viceprezidenta aizņemtības dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu