Mikrošķiedra un «ātrie» vaski

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arī mājas apstākļos auto iespējams ievaskot tikpat ātri kā automātiskajā mazgātavā.

Ja saņemties automašīnas mazgāšanai vasarā nemaz nav tik grūti (sevišķi, ja pie rokas ir augstspiediena mazgātājs), tad ar vaskošanu parasti noņemas tikai īsteni entuziasti. Vairumam autobraucēju pat nav lielas vēlmes lasīt autovaska lietošanas instrukciju, kur nu vēl apgādāties ar speciālām mikrošķiedras lupatām un sazin vēl kādiem palīglīdzekļiem. Autoķīmijas ražotāji lieliski pazīst vispārzināmo cilvēces slinkumu, tāpēc nenogurstoši rada dažādus «tūlītēja pielietojuma» un «divi vienā» auto kopšanas līdzekļus. Jaunā Turtle Wax Green Line sērija ir tādiem sevišķi bagāta, un dažus no kombinētajiem šampūniem – vaskiem izmēģināja arī TVNET Auto.

Foto: Publicitātes foto

Mikrošķiedras makaroni

Šajā vietā uz skatuves parādās paralēlais zīmols Armor All. Lai gan nosaukums izklausās visai līdzīgi Amoralle apakšveļai, saistības nav. Armor All ir amerikāņu ražotājs, kas patlaban ietilpst vienā uzņēmumu grupā ar pazīstamo auto piedevu firmu STP. Armor All specialitāte ir kopšanas «instrumenti» – sūkļi, mikrošķiedras lupatiņas, liekā ūdens noņēmēji u.tml. Mazgāšanas procesā izdevās iepazīties ar trim Armor All izstrādājumiem. Jumbo Sponge sūklis gan pēc izskata, gan funkcionalitātes ne ar ko neatšķiras no iepriekš redzētiem virsbūves mazgāšanas palīglīdzekļiem – liels, dzeltens un sīkporains. Toties izstrādājums ar draisku nosaukumu Flexy Blade Silicone gan atstāja iespaidu. Ja mazgāšanas procesā nepieciešams ātri notraukt no virsbūves lieko ūdeni, hipertofēti liels vējstikla slotiņas fragments (jo tieši tā Flexy Blade izskatās) ir neaizstājams. To var lietot atkārtoti, un šķiet, ka silikona darbvirsma tik ātri vis nenodils un neizrobosies, - gluži kā WRC rallija mašīnu dubļusargi. Taču absolūtu «must have» vērtējumu darbīgajā automazgāšanas piknikā iemantoja Armor All 2 in 1 Microfibre Wash Pad. Aiz garā nosaukuma faktiski slēpjas mikrošķiedras cimds ar mīkstiem auduma «makaroniem». Šī konstrukcija patlaban ir ārkārtīgi populārs produkts autopiederumu plauktos, un daudzējādā ziņā ir ērtāka, saudzīgāka un visādi citādi ieteicamāka par klasisko sūkli.

Foto: Publicitātes foto

Vasko gan mitru, gan sausu

Ar autokosmētikas izvēli klājās grūtāk. Konkurence un pircēju untumi noveduši pie tā, ka attiecīgajā plauktā virknējas vienādas formas un krāsas pudeles ar nosaukumiem, kas atgādina 90. gadu puišu grupas vai noteikta satura ilustrētos žurnālus – Streak Free, Liquid Shine un pat Wax It Wet. Laikam tikai draudošs autortiesību pārkāpums atturējis Turtle Wax kādu no Green Line preparātiem nokristīt par Take That. Lai nu kā, prasts autošampūns mūsdienās šķiet novecojusi banalitāte, ko atradīsit tikai lētajā Turtle Wax Essential Line galā. «Zaļā līnija» piedāvā tādus līdzekļus kā Streak Free Wash & Wax. Lai pudeles saturs izpildītu visus trīs solījumus, proti, nomazgātu, ievaskotu un neatstātu svītras, ir mazliet jāpatrenējas, turklāt labāk to nedarīt ļoti karstā laikā, citādi Streak Free paspēj izžūt un viss jāsāk no gala. Vienkāršāks ceļš uz spožu auto paša rokām ir to vispirms nomazgāt ar parastu autošampūnu. Traipus palīdz noņemt Turtle Wax Bug & Tar Remover un patentēts Armor All kukaiņu traipu noņemšanas sūklis – brīnišķīgs izgudrojums, jo neskrāpē krāsu, un ir tikpat ģeniāls, cik vienkāršs: parasts sūklis iešūts tādā kā tīkliņzeķē Pēc mazgāšanas paveras divas iespējas: 1) nesagaidot nožūšanu, apstrādāt virsbūvi ar Turtle Wax Wax It Wet, bet tad ar mikrošķiedras drāniņu nākas kustēties tikpat veicīgi kā pa skatuvi savulaik lēkāja grupas Wham! solists, pazīstams arī kā Džordžs Maikls; 2) mierīgi pīpējot, noslaucīt vāģi sausu un uzspodrināt to ar Turtle Wax Liquid Shine. Būtiska atšķirība – Liquid Shine piemīt izteikts naftas produktu aromāts, kamēr Wham!, nē, Wax It Wet ir praktiski bez smaržas.

Foto: Publicitātes foto

Līdz jūnija beigām veikalos «cenuklubs.lv» iegādājoties jebkuru Turtle Wax produktu, pircējs saņem kuponu 3 rodeļu braucieniem bez maksas «Rāmkalnos». Līdz 23.jūlijam «Narvesen» veikalos pie DUS «Neste» iegādājoties 3 auto preces no Armor All, Turtle Wax, Astonish vai Wunder-Baum un sakrājot 3 pirkuma čekus, pircējs saņems kafiju dāvanā un piedalīsies lielo balvu – «Multkino» ielūgumu un «Weekendbox» Aktīvās atpūtas komplektu EUR 50 vērtībā izlozē.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu