Eksperts netic pilnīgai «Brexit» īstenošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielbritānijas sarunas par izstāšanos no Eiropas Savienības var ievilkties, jo varētu tikt domāts kā apiet pēc referenduma izveidojušos situāciju, sacīja politologs, sabiedrisko attiecību aģentūras «Mediju tilts» līdzīpašnieks Filips Rajevskis.

Viņš norādīja, ka līdz galam netic pilnīgai «Brexit» īstenošanai un svarīgi būs sekot, kāds būs jaunais darījums starp abām pusēm. Tas būs atkarīgs arī no tā, cik stingra sarunās būs ES un nav izslēgts, ka sarunas var ievilkties arī uz desmit gadiem. Rajevskis reizē uzsvēra, ka Lielbritānija respektēs referenduma rezultātu.

Politologs pauda, ka pašlaik nav iespējams precīzi prognozēt Lielbritānijas izstāšanās sekas attiecībā uz Latviju. Referenduma rezultāts ir diezgan negaidīts, jo tika prognozēts pretējs balsojums, norādīja Rajevskis. Līdz šim daļa atbildīgo amatpersonu uz procesiem raudzījās ar attieksmi «gan jau kaut kā viss nokārtosies», bet tagad briti ir pieņēmuši fundamentālu lēmumu par labu aiziešanai, sacīja politologs, piebilstot, ka lokāla politiska iniciatīva ir kļuvusi par milzīgu problēmu un notikušais ietekmēs domāšanu par ES nākotni.

Eiropas Savienībai būs stipri jāmainās, kā arī jārēķinās, ka šis nav pēdējais šāda veida referendums, ko mēģinās sarīkot valstu iekšējie spēki, piemēram, iekšpolitiskos nolūkos, pauda Rajevskis.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā par izstāšanos no ES nobalsojuši 51,9% referenduma dalībnieku, bet par valsts palikšanu ES - 48,1% dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu