LMT pērn darbojies ar peļņas kritumu un apgrozījuma pieaugumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Telekomunikāciju operators «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) pērn nopelnījis 17,201 miljonu eiro, kas ir par 12% mazāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums nopelnīja 19,579 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

Tikmēr uzņēmuma apgrozījums pērn audzis par 5% un sasniedzis 151,347 miljonus eiro. Gadu iepriekš LMT apgrozīja 144,469 miljonus eiro.

Kā teikts vadības ziņojumā, peļņas kritums skaidrojams ar amortizācijas atskaitījumu un nolietojuma pieaugumu, sekojot iepriekšējo gadu investīcijām jaunākās paaudzes datu tīkla attīstībai.

Kā ziņots, LMT grupas uzņēmumu peļņa pērn bijusi 22,1 miljons eiro, bet LMT grupas uzņēmumu apgrozījums aizvadītajā gadā sasniedza 179,2 miljonus eiro.

LMT grupas uzņēmumu apgrozījums 2014.gadā bija 161,3 miljoni eiro, bet peļņa - 22 miljoni eiro.

LMT 49% kapitāldaļu pieder ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam «TeliaSonera», 23% - «Lattelecom», 23% - «Latvijas Valsts radio un televīzijas centram», 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru. Uzņēmums dibināts 1992.gadā.

LMT pieder uzņēmumi «LMT Retail&Logistics» un «ZetCOM».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu