«Ilgtspējas indeksā» platīna grupā jaunpienācēji - «Rimi Latvia» un «Cemex»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS/LETA

Šogad «Ilgtspējas indeksa» platīna grupā iekļuvuši divi jauni uzņēmumi - mazumtirgotājs «Rimi Latvia» un būvmateriālu ražotājs «Cemex».

Nemainīgi augstu sniegumu šogad uzrādīja arī energouzņēmums «Latvenergo» un «Ventspils nafta termināls», saglabājot platīna kategoriju, informēja «Ilgtspējas indeksa» sabiedrisko attiecību konsultante Rūta Martinsone.

«Ilgtspējas indekss» jau septīto gadu palīdz Latvijas uzņēmumiem novērtēt savu sniegumu un gūt pārskatu par nepieciešamajiem uzlabojumiem. Šogad tam pieteicās vairāk nekā 80 Latvijas uzņēmumi, kas ir pēdējo gadu lielākais skaits. «Ilgtspējas indeksā» piedalās arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības, turklāt šogad tām pievienojās seši jauni uzņēmumi. Pirmo reizi dalībnieku vidū ir arī valsts iestāde - Lauku atbalsta dienests, apliecinot, ka gan valsts pārvalde, gan uzņēmumi var strādāt pēc vieniem atbildības un ilgtspējas principiem.

Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane pauž gandarījumu, ka šogad «Ilgtspējas indeksam» pievienojušies jauni uzņēmumi, kas šādi demonstrē drosmi, atklātību un apņemšanos pilnveidot savu sniegumu. Viņasprāt, šī novērtējuma dalībnieki spēj ne tikai ietekmēt savas nozares attīstību, bet arī sekmēt valsts ilgtspēju. «Septiņu gadu laikā ir izveidojies sava veida klubiņš, kas regulāri veic savu pašvērtējumu, aktīvi izmanto piedāvātās izglītības iespējas un veic pasākumus, lai pilnveidotu savu risku un procesu vadību,» norāda Helmane.

Šogad «Ilgtspējas indeksa» laureāti tiek sveikti četrās kategorijās: platīna, zelta, sudraba un bronzas kategorijā.

Zelta kategorijā sveikti šādi uzņēmumi: «Balta», «Cēsu alus», «Coca-Cola HBC Latvia», «Grifs AG», «Latvijas Dzelzceļš», «Latvijas Kuģniecība», «Latvijas Loto», «Latvijas Mobilais telefons», «Nordea banka», «Putnu fabrika Ķekava», «Rīgas siltums», Rīgas Tehniskā universitāte, «Sadales tīkls», «SEB banka», «Starptautiskā lidosta «Rīga«», «Swedbank», «Ventspils reiss».

Sudraba kategorijā atzīmēti šādi uzņēmumi: «4Finance», «AbbVie», «Augstsprieguma tīkls», «Baltic International Bank», «Compensa Vienna Insurance Group UADB» Latvijas filiāle, «Daugavpils siltumtīkli», «DHL Latvia», «LatRosTrans», «Latvijas Autoceļu uzturētājs», «LDz Cargo», «Liepājas RAS», «Liepājas enerģija», «Maxima Latvija», «Melnā kafija», Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa vadības augstskola, «Rīgas ūdens», «Roche Latvija», «Siguldas būvmeistars», «Tele2», ZAAO.

Bronzas kategorijā tiek sveikti uzņēmumi «AE Partner», «Atea Global Services», «Citrus Solutions», «Danske Bank», «FN Serviss», «Inchape Motors Latvia», Latvijas Televīzija, «Lauku atbalsta dienests», Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca, Vidzemes slimnīca, «Wunderkraut Latvia».

«Ilgtspējas indekss» ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts uz starptautiski atzītu metodoloģiju, palīdzot uzņēmumiem novērtēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni piecās jomās - stratēģijā, tirgus attiecībās, darba vidē, vidē un sabiedrībā. Iniciatīvas partneri ir Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts un nacionālā līmeņa sociālie partneri Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu