Kas ir Rīgas Domes prioritātes - «dzērājpasākums» vai ģimenes?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Mūsu jauno māmiņu grupa ir ļoti apbēdināta par Rīgas Domes lēmumu atļaut Vērmanes parkā rīkot «Latviabeerfest», taču vēl absurdāks ir fakts, ka ieeja Vērmanes dārzā šajās dienās bija par maksu, kā arī pats fakts, ka ģimenes ar bērniem ir spiestas parkā paciest bērniem nepiedienīgu atmosfēru.

Vērmanes dārzs ir patiešām populāra brīvdienu pastaigu vieta ģimenēm ar bērniem, te mazie var gan izskraidīties, gan spēlēties viņiem pieejamā bērnu laukumā, kas ir viens no retajiem bērnu laukumiem Rīgas centrā. Diemžēl 28.maijā Vērmanes dārzā mūs sagaidīja apsargi, kuri prasīja ieejas maksu par to, lai mēs vispār iekļūtu parkā, lai gan parasti ieeja Vērmanes dārzā ir par brīvu.

Pēc ilgiem strīdiem ar apsardzi, kas sabojāja garastāvokli ne tikai mums, bet nu jau arī mūsu bērniem, mūs tomēr ielaida parkā, kur, ejot garām daudzām jaunām atrakcijām, mēs devāmies uz mūsu bērnu laukumu.

Te mūs sagaidīja milzīgs troksnis un skats ar stipri iereibušiem cilvēkiem, kuri bļaustījās un nepiedienīgi uzvedās.

Domāju, nav nepieciešams komentēt, ka tas laikam nav īsti bērniem piemērots skats un parks nav tā vieta, kur bērniem būtu jāvēro, kā cilvēki publiski piedzeras. Lai gan bērni ir mazi, taču viņi skatās un mācās no sabiedrības jau no agras bērna kājas.

Kādu secinājumus lai izdarām? Vai tā Rīgas Dome padara Rīgu ģimenēm un bērniem draudzīgu, jo tieši Rīgas Dome saskaņo šādus pasākumus.

Vai tiešām Vērmanes dārzs ir īstā vieta, kur rīkot dzeršanas svētkus?

Tiem, kas nezina, – organizētāji lielās ar pārdoto alus daudzumu - 60 000 litru. Ja alus ražotajiem un tirgotājiem ir izdevies saskaņot šādu publisku tautas nodzirdīšanas pasākumu, tad galu galā to var rīkot kādā nomaļākā laukumā vai zālē, kur tad lai pulcējas «alus eksperti». Alkoholisko dzērienu lietošana publiskās vietās ir aizliegta, cik man zināms, tādēļ mums vēl jo vairāk nav saprotami iemesli - kā šādu pasākumu var atļaut rīkot pilsētas centrālajā parkā?

Domāju, ka mēs, māmiņas ar bērniem, nebijām vienīgās, kurām dūrās acīs šis absurds. Tajās brīvdienās ielās varēja redzēt stipri vairāk iereibušu cilvēku nekā parasti, kas, mūsuprāt, nav pieņemami un liek secināt, ka Rīgas Dome atbalsta rīdzinieku nodzeršanos un «braukšanu reibumā ar velosipēdiem» pa jaunajām velo joslām. Vai arī Rīgas Domei liekas, ka ģimenēm ar bērniem Rīgas centrā nav vietas?

Es ļoti ceru, ka nākamgad šāds, atvainojos, dzērājpasākums nenotiks ne Rīgas centrā, ne Vērmanes dārzā.

Un domāju, ka ne tikai mūsu domubiedru grupai ir jautājums, vai tam vispār ir vieta būt?

Ar cieņu,

Vērmaņdārza apmeklētāja, jaunā māmiņa Estere N.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu