Vecgada ēdienu nozīme svētku galdā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pavadot Veco gadu, būtiski zināt, ko apzīmē galdā liktie ēdieni!

  • Vecgada vakaru aizvadot, galdam jābūt bagātīgi klātam, lai nekā netrūktu arī nākamajā gadā.

  • Seno latviešu ticējumos Vecgada vakarā jāēd divpadsmit ēdieni, lai nākamajā gadā visi mēneši būtu veiksmīgi.

  • Ēdienu nozīme uz Vecgada vakara galda:

  • Zirņi – nebūs jāraud;

  • Skābi kāposti – salda dzīve;

  • Pīrāgi – mājīgums un omulība;

  • Āboli – skaistums;

  • Pupas – daudz bērnu;

  • Bietes – karstas asinis;

  • Dzērvenes – sārti vaigi;

  • Rutki – laba veselība;

  • Piparkūkas – grezna dzīve;

  • Zivis – bagātība;

  • Cūkas ribas un šņukurs – spēks un laime;

  • Zāļu tēja ar medu – svētība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu