Latvijas Pasts ar divām pastmarkām papildina sēriju «Ziemassvētki»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Pasts, gaidot kristīgās Adventes laiku, izdod jaunākās pastmarkas sērijā «Ziemassvētki», lai ikviens jau laikus varētu nosūtīt sveicienus Ziemassvētkos un Jaunajā gadā.

Ziemassvētku pastmarkas ir arī pēdējās divas pastmarkas, kuru vērtību Latvijas Pasts atspoguļo divās valūtās – latos un eiro; no 2014.gada pastmarku nominālvērtība būs izteikta tikai eiro.

Latvijas Pasta izdotās Ziemassvētku un gadumijas pastmarkas jau ierasti ir vienas no skaistākajām un klientu iemīļotākajām pasta vērtszīmēm. Svētku pastmarku autore ir pazīstamā latviešu māksliniece un bērnu grāmatu ilustratore Anita Paegle, kas pastmarkās attēlojusi mazu rūķu meiteni, kas pa apsnigušu māju jumtiem, sēžot uz koka šūpuļzirdziņa, steidz nogādāt bērniem dāvanas. Pirmās dienas aploksnē, kas izdota kopā ar pastmarkām, simboliski attēlota Ziema sniegotā apmetnī, bet speciālajā zīmogā – piparkūkas sirds.

Pastmarka ar nominālvērtību Ls 0,35 un € 0,50 atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, un tās tirāža ir 900 000 eksemplāru. Savukārt pastmarka ar nominālvērtību Ls 0,60 un € 0,85 atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai uz valstīm ārpus Eiropas Savienības; pastmarka izdota 200 000 eksemplāru tirāžā. Pirmās dienas aploksnes cena ir Ls 0,35 un tirāža – 1500 eksemplāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu