Kailās FEMEN aktīvistes stāsta par pazemojumiem Baltkrievijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukraiņu organizācijas "FEMEN" aktīvistes, kuras nedēļas nogalē bija ieradušās Baltkrievijā un ar kailām krūtīm protestēja pie Valsts drošības komitejas (VDK) ēkas, medijiem pastāstījušas par nolaupīšanu un Baltkrievijā piedzīvotajiem pazemojumiem - viņām draudēts, sists, nogriezti un ar briljantzaļo spirta šķīdumu sakrāsoti mati, likts izģērbties un beidzot viņas pamestas mežā netālu no robežas ar Ukrainu, raksta newsru.com.

Kas tieši pēc nedēļas nogalē notikušā protesta aktīvistes Baltkrievijā nolaupīja, nav zināms, taču pašas sievietes uzskata, ka tie bijuši Baltkrievijas specdienesti.

Turklāt viņas arī sistas esot profesionāli - tā, lai ir maksimāli sāpīgi, taču nepaliek zilumi.

Pēc protesta akcijas noslēgšanās meitenēm jau pie savas apmešanās vietas Minskā radušās aizdomas, ka viņām seko. Kad viņas autoostā stāvējušas rindā uz autobusu, lai atgrieztos Ukrainā, viņas pēkšņi sagrābuši "septiņi vai astoņi vīrieši" un veduši kāda mikroautobusa virzienā.

Nolaupa autoostā visu acu priekšā

FEMEN aktīvistes norāda, ka cilvēki Baltkrievijā acīmredzami ir ļoti iebiedēti, jo viņām neviens pat necenties palīdzēt. Autoostas apmeklētāji visi kā viens ātri novērsušies.

Uzbrucēji sievietēm atņēmuši visas mantas, telefonus, dokumentus un tad sākuši psiholoģisko teroru, liekot atzīties, ka Baltkrievijā viņas ieradušās "izpildīt politisko pasūtījumu". Tāpat pieprasīta informācija, kas par "FEMEN" aktivitātēm maksā un vai viņas sadarbojas ar Baltkrievijas opozīciju.

Turpmākās 12 stundas aktīvistes vadātas pa Minsku, savukārt ap sešiem no rīta izvestas ārpus pilsētas. Tur viņām galvā uzvilktas maskas un viņas pārsēdinātas citā mikroautobusā. Tad vēl sešas stundas viņas tika vadātas apkārt, sistas, viņām draudēts un solīts, ka viņas atbildēs par to, ka atbraukušas uz Baltkrieviju.

Aplej ar zeļonku, motoreļļu un apber spalvām

Visbeidzot nezināmie uzbrucēji, kas paši visu šo laiku bija maskās, sievietes ieveduši mežā, likuši izģērbties līdz jostasvietai un rokās iedevuši plakātu ar lozungu "Slāvu tautas vienotība". Pēcāk sieviešu mati aplieti ar briljantzaļo spirta šķīdumu, ar nazi izbojātas frizūras, nogriežot vairākas šķipsnas. Tad sievietēm likts uz laiku izģērbties un apģērbties. Sievietes arī pērtas ar koka nūjām, aplietas ar mašīneļļu un apkaisītas spalvām. Visi šie pazemojumi visu laiku tikuši arī filmēti.

Visbeidzot feministēm likts apģērbties, viņas atkal iesēdinātas mikroautobusā un aizvestas, kā vēlāk izrādījās, pie Ukrainas robežas. Pa ceļam nolaupītāji draudējuši sievietēm ar izrēķināšanos, ja viņas vēl kādreiz atbrauks uz Baltkrieviju, kameras ierakstā viņām likts apsolīt, ka uz šo valsti viņas vairs nebrauks. Tad skandalozās protestētājs no transportlīdzekļa izlaistas un viņām parādīts, kādā virzienā ir Ukrainas robeža.

Sievietes turpmākās trīs stundas klīdušas pa mežu, līdz nonākušas kādā nelielā ciematiņā. Tur trijotni uzņēmis kāds vietējais iedzīvotājs "tēvocis Saša". Pārējie ciemata iedzīvotāji tikmēr bijuši izbijušies no varas iestāžu represijām un sievietēm palīdzēt nevēlējušies, centušies pat pierunāt, lai viņas izdzen arī vecais vīrs. Tomēr jau drīz ieradusies policija, sievietes aizvestas uz slimnīcu un viņām nodrošināta tikšanās ar Ukrainas konsulu.

Sola turpmākus protestus Baltkrievijā

Aktīvistes sola, ka "viņu gars nav salauzts" un protestēt viņas turpinās. Aktīvistes, kuras pēdējā laikā pret dažādām problēmām protestē ne vien Ukrainā, bet arī citviet Eiropā, apgalvo, ka pēc notikušā nevairīšoties arī no Baltkrievijas un uz turieni gatavas braukt atkal.

Первое интервью в Украине from FEMEN Video on Vimeo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu