Sabiedriskā sektora iestāžu vadītāji saņem vidēji 50 e-pastus dienā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sabiedriskā sektora iestāžu vadītāji saņem vidēji 50 e-pastus dienā, informēja biznesa un komunikāciju konsultants Ēriks Matulis.

50 līdz 100 e-pastus dienā saņem 12,8% respondentu, bet vairāk nekā 100 - 2,1%. Līdz 10 e-pastiem dienā saņem 4,3% sabiedriskā sektora iestāžu vadītāju.

Lielākā daļa aptaujāto – 83% - apgalvo, ka atver pilnīgi visus atsūtītos e-pastus, bet mazāk nekā pusi atver vien 2,1% aptaujas dalībnieku.

34% respondentu atver visus e-pastus pēc kārtas jeb hronoloģiskā secībā, 29,8% vispirms atver tos e-pastus, kuros iekļauti aktuālie darba jautājumi. Atsevišķās iestādēs tika norādīts, ka ir ieviesti simboli, kuru klātbūtne e-pastā liecina, ka šī elektroniskā vēstule ir jāizskata steidzami.

Priekšnieka vai darba kolēģu sūtītus e-pastus par prioritāriem uzskata 6,4% respondentu, bet 8,5% dod priekšroku e-pastiem, kas saistīti ar tiešajām funkcijām.

17% aptaujāto e-pasta izlasīšanas prioritāti nosaka sūtītājs, bet 6,4% to izvērtē pēc darba specifikas.

Kā norāda Matulis, aptauja norāda uz lielo informācijas gūzmu, ar kuru ikdienā sastopas sabiedriskā sektora vadītāji. Ņemot vērā arī parastās vēstules, saziņu pa tālruni, tikšanās un citus komunikācijas veidus, kvalitatīvu atbilžu iespēja ir minimāla.

Aptaujas dalībnieki apgalvo, ka uz pilnīgi visiem e-pastiem atbild vien piektā daļa sabiedriskā sektora iestāžu vadītāju vai to sekretāru. Kā liecina pētījums, daudzas sekretāres vienkārši atbild: «Paldies, saņemts.» Daži aptaujātie norādīja, ka uz daudziem e-pastiem neatbild, bet tos novirza atbilstošajam darbiniekam.

Aptaujā tika noskaidrota arī respondentu attieksme pret reklāmas sūtījumiem. Visus reklāmas e-pastus apskata nedaudz vairāk kā piektā daļa aptaujāto, savukārt daļēji apskata vai izvērtē reklāmas atbilstību darba specifikai aptuveni 36% respondentu.

Šā gada aprīlī un maijā veiktajā aptaujā uzrunātas 100 pašvaldības, kā arī valsts un pašvaldību iestādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu