Vieta Jelgavā, kur bieži notiek nesmukumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāds TVNET lasītājs ziņo, ka Jelgavā, Ozolskvērā bieži vien notiek dažādi nesmukumi. Piemēram, nesen vandaļi izpostījuši koka bruģi. Pašvaldībā skaidroja, ka policijai ir izdevies noskaidrot vandaļu personības un no viņiem piedzīs bērnu rotaļu laukuma bruģa atjaunošanas izmaksas.

TVNET lasītājs rakstīja: «Šoks! Cik neaudzināti ir mūsdienu bērni un līdz ar viņiem arī viņu vecāki! Šādu skatu Ozolskvērā Jelgavā esam spiesti redzēt bieži. Tikko koka bruģis salikts vietā, vandaļi atkal klāt un visu izdemolē. Bieži starp šiem vandaļiem ir skolas vecuma bērni.

Foto: TVNET lasītājs

Ozolskvērā dienā apgrozās desmitiem bērnu kopā ar vecākiem. Daudzi no tiem noskatās šajās vandaļu izdarībās un izliekas to neredzam.

Ar šo koka bruģi bērni mētājas, radot bīstamas situācijas Ozolskvēra apmeklētājiem.

Pie atbildības saukt nav ko, jo vainīgo, kā vienmēr, nav.

Foto: TVNET lasītājs

Nesaprotu, kāpēc Jelgavas pilsētas dome neuzstāda novērošanas kameru, lai beidzot būtu arī kāds vainīgais šajā bardakā. Ozolskvērs ir liels problēmu «perēklis» visu aktīvo sezonu, sākot ar savāktajiem lapu maisiem, kurus pastāvīgi «spridzina» tādi paši neaudzināti bērni.

Foto: TVNET lasītājs

Un beidzot ar ābolu laiku, ar kuriem tiek apmētāti garāmgājēji. Nemaz nerunājot par visu pārējo, kas šeit notiek visu cauru gadu. Kauns, Jelgava ir pietiekami prestiža pilsēta, bet netiek galā ar situācijām, kuras grauj pilsētu. Uzskatu, ka videonovērošanas kamera atrisinātu vismaz kādu no šīm problēmām. Iesaku pilsētas domei par šo padomāt!!!»

Savukārt Jelgavas pilsētas domes pārstāve Egita Veinberga TVNET skaidroja, ka Jelgavā, Ozolskvēra tuvumā divos krustojumos ir uzstādītas kameras, kuras attālināti var fiksēt arī bērnu rotaļu laukuma teritoriju.

Pateicoties pilsētas iedzīvotāju sniegtajai informācijai un arī kameras fiksētiem materiāliem,

policijai ir izdevies noskaidrot personas, kas veica iepriekšējo vandalismu, mēģinot koka bruģi nozagt.

Bērnu rotaļu laukuma bruģa atjaunošanas izmaksas - vairāk nekā 1000 eiro - tiks no vainīgajiem piedzītas.

Par pēdējiem postījumiem Ozolskvēra bērnu rotaļu laukumā ir sagatavots iesniegums Valsts policijai, savukārt pilsētas pašvaldības policijā jau pieņemts lēmums šim objektam pievērst pastiprinātu uzmanību.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem, redzot, ka tiek bojāta pilsētvide vai apdraudēta citu drošība, un informēt par to pašvaldības policiju pa tālruni 8550 vai zvanīt uz pašvaldības operatīvās informācijas centru 8787.

Foto: TVNET lasītājs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu