Vairākiem "telšu pilsētiņas" iemītniekiem izdevies atrast darbu (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākiem pie Ministru kabineta ēkas izveidotās protestētāju "telšu pilsētiņas" iemītniekiem ir izdevies atrast darbu, tāpēc viņi protestētāju rindas varētu pamest. Neskatoties uz to, "telšu pilsētiņā" Jauno gadu sagaidīs pieci vai seši protestētāji.

"Telšu pilsētiņas" iemītnieks Genādijs pastāstīja, ka nedēļas sākumā no slimnīcas izrakstīts un pie protestētājiem paviesojies akcijas aizsācējs Gints Gaiķēns. Viņam tagad piedāvāts darbs, tāpēc dzīvi "telšu pilsētiņā" viņš varētu pārtraukt.

Darbu atradis arī otrs akcijā iesaistītais Gints, taču viņš solot turpināt nakšņot teltī pie valdības.

Pēc Genādija stāstītā, pašlaik visi protestētāji jūtoties labi un saslimušo neesot, tāpēc visi kopā sagaidīšot Jauno gadu. Uz "svinībām" solījuši ierasties arī vairāki protestētāju atbalstītāji, atnesot arī cienastu.

Kā ziņots, patlaban "telšu pilsētiņā" dzīvo pieci iemītnieki. Pa dienu viņi uzturas pagājušās nedēļas nogalē uzslietajā zaļajā nojumē, kur protestētāji sildās pie ugunskura un tērzē ar cilvēkiem, kuri pie viņiem ierodas.

Akciju iepretim Ministru kabineta ēkai 30.novembrī sāka Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdību steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot telšu pilsētiņu.

Iedzīvotāji un dažādi komersanti akcijas dalībniekiem piegādā pārtiku, malku un citas noderīgas lietas. Protestētājus regulāri aprauga arī neatliekamās palīdzības mediķi.

Decembra vidū "telšu pilsētiņas" dibinātājs Gaiķēns ar plaušu karsoni tika ievietots slimnīcā. Vēlāk ar veselības problēmām ārstniecības iestādēs nonāca arī vairāki citi Gaiķēna domubiedri. Akcijas dalībnieki teltīs pārlaiduši vairākas naktis, kad gaisa temperatūra noslīdēja gandrīz līdz mīnus 20 grādiem.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu