Elektroenerģijas piegāde traucēta aptuveni 20 000 "Latvenergo" klientu (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laika apstākļu pasliktināšanās dēļ šorīt elektroenerģijas piegāde traucēta aptuveni 20 000 "Latvenergo" klientu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Latvenergo" Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.

Kā vēsta Siksnis, aizvadītajā naktī laika apstākļu dēļ atkal palielinājās bez elektrības piegādes palikušo mājsaimniecību skaits. "Ja vakar vakarā varējām priecāties, ka dienas laikā jauni bojājumi klāt nebija nākuši, tad naktī šis skaits pat dubultojās," stāsta Siksnis.

Tāpat kā iepriekš lielākais traucējumu skaits reģistrēts Latgalē. Jaunākie dati liecina, ka Rēzeknes apkārtnē elektroenerģijas piegāde traucēta 6000 klientiem, Ludzas un Preiļu apkārtnē - aptuveni 4000. Taču situācija mainās līdz ar laika apstākļiem.

Siksnis klāsta, ka dienas laikā bojājumu novēršanai Latvijas austrumu reģionā nodarbinātas aptuveni 70 montieru brigādes, bet ziemeļaustrumu reģionā - aptuveni 50.

Rēzeknes, Preiļu un Madonas novados "Latvenergo" brigādēm palīdzību sniedz arī Valsts robežsardze. Kā norāda Siksnis, Valsts robežsardze palīdz "Latvenergo" montieriem nokļūt līdz vietām, kur ar uzņēmuma autotransportu nav iespējams tikt, lai apsekotu bojājumu vietas.

"Latvenergo" patlaban atturas prognozēt, kad traucējumus varētu novērst. Darbi turpināsies visās svētku dienās.

Kā ziņots, vakar Rēzeknes, Ludzas, Preiļu apkaimē situācija neuzlabojās gaisa līnijās krītošo koku dēļ. Kā norādīja Siksnis, montieriem nākas vairākas reizes atgriezties jau iepriekš salabotajos posmos.

Arī naktī uz ceturtdienu stipri snidzis Daugavpilī un Rēzeknē. Rēzeknes apkārtnē elektroenerģijas piegāde bija traucēta 4500 klientiem, Ludzas apkārtnē - aptuveni 3200.

"Latgalē joprojām situācija ir smaga. Mūsu cilvēki strādā bez apstājas, taču dabas apstākļi ir skarbi un attiecīgos apgabalos nevienu nelutina," piebilda energokompānijas pārstāvis.

Jau ziņots, ka elektroapgādes atjaunošanu apgrūtina biezais sniega slānis, kas apgrūtina piekļuvi bojājumu vietām, turklāt ik pa laikam krītošais sniegs koku zaros padara vēl smagāku. Koku stumbri un zari daudzviet pārklāti ar vairāku centimetru biezu ledus kārtu, kas rada aizvien jaunus apdraudējumus gaisa vadu līnijām.

Atkala, kas izraisīja elektrolīniju bojājumus Latgalē un Austrumvidzemē, sākās pagājušās nedēļas sestdienas vakarā, līdz ar to svētdien no rīta ļoti nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ ar traucētu vai pārtrauktu elektroenerģijas piegādi nācās sastapties vairāk nekā 20 000 klientiem, galvenokārt Rēzeknes, Ludzas, Preiļu, Aizkraukles, Madonas un Jēkabpils apkaimē.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu