90 bērni kopā ar Valsts prezidentu simboliski no jauna proklamēs Latviju (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

90 bērni un jaunieši no visas Latvijas pirmdien, 17.novembrī plkst. 16:00, uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves kopā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru simboliski no jauna proklamēs Latviju. Tiks veidots savdabīgs vēstījums par Latviju pēc 10 gadiem – veltījums valsts neatkarības 100 gadu jubilejā, TVNET informēja Latvijas institūta Ārējo sakaru nodaļā.

Pasākuma ieraksts tiks translēts 18. novembrī LTV1 ēterā plkst. 15:30.

Latvijas Nacionālajā teātrī vizuāli tiks atveidota V. Rīdzenieka vēsturiskā fotogrāfija - Latvijas proklamēšana 1918. gada 18.novembrī. Vēsturiskajā fotogrāfijā redzamos Latvijas valsts dibinātājus aizstās nākamā paaudze – Nākamie 90.

Pasākuma režisors ir Uģis Brikmanis un scenārija autore - Inese Zandere. Svinīgajā ceremonijā piedalīsies arī jauniešu kopkoris, kurš pārstāv visu Latviju. Tiks izpildīta Latvijas valsts himna "Dievs, svētī Latviju", kā arī Raiņa un Mārtiņa Brauna "Saule, Pērkons, Daugava".

Pēc pasākuma Nacionālajā teātrī Nākamie 90 noliks svecītes pie Brīvības pieminekļa, un pēc tam dosies uz grāmatu namu "Valters un Rapa", kur notiks visu 90 bērnu un jauniešu godināšana un sveikšana. Klātesošos uzrunās Latvijas institūta (LI) direktors O.Kalniņš, Latvijas 90. gadadienas svētku koordinatoru biroja pārstāve S.Biseniece, žūrijas pārstāves K.Pasternaka un Aisha, "Valters un Rapa" valdes pārstāvis R. Narnickis. LI un grāmatu nams "Valters un Rapa" Nākamajiem 90 pasniegs īpašas dāvanas.

LI projektam "Latvija. Nākamie 90" pieteicās 515 bērni un jaunieši no visas Latvijas, iesūtot savu vīziju par Latviju pēc 10 gadiem. Pieteikumus pirmajā kārtā izskatīja LI, piedaloties Valsts jaunatnes iniciatīvu centra, Valsts prezidenta kancelejas pārstāvjiem un Latvijas 90. gadadienas svētku koordinatoriem. Savukārt otrajā kārtā žūrijas sastāvā bija sabiedrībā pazīstami cilvēki Aisha, Jānis Jubalts, Raimonds Bergmanis un Katrīne Pasternaka.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu