Vērtēs Kokina rīcību, Londonā tiekoties ar Antonovu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Vienotības" valde asi nosoda partijas biedra Gata Kokina rīcību, tiekoties ar "Latvijas Krājbankas" māteskompānijas Lietuvas nacionalizētās bankas "Snoras" bijušo lielāko akcionāru Vladimiru Antonovu, un iecerējusi to jau drīzumā vērtēt partijas valdes un Ētikas komisijas kopsēdē, pavēstīja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Viņa uzsvēra, ka premjers Valdis Dombrovskis nav pilnvarojis Kokinu tikties un valdības vārdā risināt ar "Latvijas Krājbanku" saistītus jautājumus.

"Šāda Kokina rīcība nav pieļaujama," norādījusi partijas valde.

Timrota atzina, ka Kokins "Vienotības" valdes sēdē pats nav piedalījies un arī nekādus paskaidrojumus par tikšanos ar Antonovu Londonā partijai pagaidām nav sniedzis. Partijas valde lēmumu vērtēt Kokina rīcību pieņēmusi, balstoties uz televīzijā izskanējušo informāciju un ierakstiem Kokina blogā internetā.

Jau vēstīts, ka TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja, ka pirms nedēļas, 2.decembrī, "Latvijas Krājbankas" māteskompānijas Lietuvas nacionalizētās bankas "Snoras" bijušais lielākais akcionārs Krievijas uzņēmējs Vladimirs Antonovs, kurš tiek vainots divu valsts banku izzagšanā, savā birojā Londonā uzņēmis četru Latvijas pārstāvju grupu.

Pēc raidījuma vēstītā, šo cilvēku vidū bijis arī telekomunikāciju uzņēmuma "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs un "Vienotības" sponsors Gatis Kokins. Braucienu organizējis uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs, kurš esot sens Antonova tēva, Aleksandra Antonova draugs. Kompānijā bija arī advokāts Vents Vidžus, kurš nu ir kļuvis par Vladimira Antonova tiesisko pārstāvi Latvijā un viņa kolēģis Gints Gžibovskis. Ceturtais dalībnieks – Kokins - pie Antonova esot pārstāvējis valsts intereses.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis raidījumam gan to noliedza. Viņš Kokinu pie Antonova neesot sūtījis un valsts intereses pārstāvēt nav lūdzis. Vēl vairāk – viņš nosoda slepenas tikšanās ar personu, kuru Latvijas un Lietuvas tiesībsargi vēlas redzēt aiz restēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu