Melbārde: Skumji, ka, neiedziļinoties situācijā, piemaksu piešķiršana tiek traktēta kā ļoti liels pārkāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ir skumji, ka, neiedziļinoties situācijā, piemaksu piešķiršana Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) darbiniekiem tiek traktēta kā ļoti liels pārkāpums, pārliecināta kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Ministre aģentūrai LETA norādīja, ka Kultūras ministrijai kopumā ir ļoti labs Valsts kontroles atzinums un tajā ir uzrādīts viens prēmiju izmaksāšanas procedūras pārkāpums LNB.

Melbārdes ieskatā šis pārkāpums savā ziņā ir attaisnojams «ar to ārkārtēji sarežģīto situāciju, kādā vispār pagājušajā gadā atradās LNB saistībā ar visu pārvākšanos, kur bija patiešām nepieciešams motivēt cilvēkus».

«Tas drīzāk parāda šīs apmaksas un motivācijas sistēmas vājās puses. Diezgan skumji ir, ka, neiedziļinoties situācijā, kādā tas ir noticis un kāpēc, tas tiek traktēts kā ļoti liels pārkāpums, jo pēc būtības tā cilvēku motivācija bija ļoti nepieciešama,» sacīja politiķe.

Jautāta par to, vai Kultūras ministrija tādā gadījumā varētu rosināt pārskatīt pašreizējo kārtību, kādā piešķiramas prēmijas, Melbārde norādīja, ka, ja ministrijai būtu daudz lieku resursu, tad tā varētu nodarboties ar ļoti daudzām lietām, ko valstī varētu uzlabot. Bet mēs noteikti vērsīsim uzmanību uz to, ka ir atsevišķi gadījumi, kur papildu motivēšana, kas tajā brīdī varbūt nesasaucas ar spēkā esošo regulējumu, tomēr ir nepieciešama un attaisnojama, nevis uzreiz sodāma.

Kā ziņots, Valsts kontrole pēc finanšu revīzijas veikšanas Ģenerālprokuratūrā iesniegusi informāciju par diviem prettiesiskiem gadījumiem ar finanšu līdzekļu izlietošanu Kultūras ministrijā un Veselības ministrijā.

Kultūras ministrijā revīzijas laikā ir konstatēta neatbilstoša prēmiju izmaksa, žurnālistus šodien informēja valsts kontroliere Elita Krūmiņa. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 16 darbiniekiem izmaksātas prēmijas, vēl pirms beidzies pārbaudes laiks noteiktajā amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu