Sapnis uz riteņiem (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sēžot kārtējā sastrēgumā, tā vien šķiet, ka kājāmgājēju skaits arvien sarūk.

Daudz dažādu spēkratu apkārt. Un tik dažādi cilvēki tajos sēž. Dažiem automašīna ir kā statusa priekšmets sevis apliecināšanai. Citiem – ikdienas nepieciešamība. Mēs izvēlējāmies četrus autosalonus – Volvo, Land Rover, Ford un BMW, aizvedām turp šo stila lapu varoņus un no salonos piedāvāto automašīnu klāsta lūdzām norādīt viņu gaumei vistīkamāko spēkratu, kā arī apvaicājāmies par viņu braukšanas paradumiem un uzzinājām, ka diviem no viņiem autovadītāja apliecības iegūšana vēl tikai priekšā.

BRAUCAMAJAM JĀBŪT PAMANĀMAM

Aktrise Raimonda VAZDIKA: "Lai arī sevi uzskatu par absolūto kājām staigātāju, šogad apmeklēju auto kursus un ļoti ceru, ka nākamajā gadā man izdosies iegūt autovadītājas apliecību. Man šķiet, ka būšu mierīga braucēja, man nepatīk, ja pārsniedz ātrumu vai izrāda agresivitāti uz ceļa. Uzskatu, ka ar mašīnu jāprot braukt ikvienam, jo dzīvē mēdz būt kritiskas situācijas, kad šī prasme ļoti noder." Raimonda teic, ka viņai tīk mašīnas ar četrām durvīm, lai iekāpjot un izkāpjot nav jātrenkā priekšā sēdošie un var izvizināt draugus un radus. "Krāsai noteikti jābūt tādai, ko uz ceļa var labi pamanīt, piemēram, sarkanai." Tieši tāpēc Raimonda izvēlējās sarkanu Ford Mondeo – spilgta krāsa un četras durvis!

PATĪK BRAUKT AR PERSPEKTĪVU

Vides pētnieks Māris OLTE: "Braukāt ar mašīnu man sanāk ļoti daudz – gan bērni jāvadā, gan jādodas dažādos izbraukumos pie dabas uz tuvākām un tālākām vietām. Man ir bijušas trīs mašīnas – gan mazākas, gan lielākas, un jāatzīst, ka var jau braukt arī ar nelielu čaumalu, bet nesalīdzināmi komfortablāk jūtos lielāka izmēra spēkratā." Vaicāts raksturot viņa braukšanas ieradumus un stilu, Māris izmanto salīdzinājumu, ka ikviens cilvēks ir kā okeāns – mēdz būt gan mierīgs, gan satrakojies, un teic, ka viņam patīk braukt ar perspektīvu un pozicionāli, proti, lai redzami pāris nākamie krustojumi un izdodas laikus pārkārtoties. Salonā redzamais Volvo XC70 modelis Mārim iepatikās, jo tajā iespējams gan salikt makšķeres, gan sasēdināt bērnus.

LAI JUSTOS KĀ DĪVĀNĀ

Šķēpmetējs Vadims VASIĻEVSKIS: "Autovadītāja apliecības man nav, bet ir gan vēlme, gan vajadzība pēc šā dokumenta. Biju sācis apmeklēt nodarbības, līdz tiesību iegūšanai palika tikai eksāmeni, bet tad autoskolai radās problēmas un, ņemot vērā manu aizņemtību sportā, process apstājās. Tagad gan esmu nolēmis šo jautājumu beidzot nokārtot." Vadims spriež, ka iesākumā viņam pie sirds vairāk ietu mazāka izmēra mašīna, bet vēlāk, kad būs nodibinājis ģimeni, izvēle kritīs par labu pamatīgākiem spēkratiem. No salonā piedāvātajām mašīnām Vadimam iepatikās tumšs Range Rover. "Ar džipu neesmu braucis, bet sēdēt tajā ir patīkami – gandrīz kā mājas dīvānā. Galvenais, lai mašīna ir droša, labi turas uz ceļa un nav tā, ka pēc pusstundas braukšanas jūties saguris.".

UZ CEĻA SĒNES NELASA

TV 3 raidījuma Superbingo vadītāja Liene BĒRZIŅA: "Autovadītājas apliecība man ir piecus gadus un mašīna ir nepieciešamība, jo citādi diezin vai paspētu tik daudz dažādus darbiņus izdarīt. Man patīk braukt garus ceļa posmus – daudz ko pie sevis pārdomāju, jo tā ir vienīgā vieta, kur varu pabūt vienatnē." Izrādās, sēžot pie mašīnas stūres, domās dzimst arī jauni deju soļi, jo ārpus televīzijas Liene nodarbojas ar dejošanu. "Man ir svarīgi, lai mašīna, ar kuru braucu, nebūtu pārāk liela, jo, pārvietojoties pa Rīgu, patīk manevrēt, apdzīt. Manuprāt, braucu droši un pārliecinoši, neesmu sēņotāja." Liene izvēlējās zilu BMW kabrioletu – šī mašīna no visām piedāvātajām šķitusi vispievilcīgākā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu