Četri cēsnieki piedalīsies simboliskā Latvijas proklamēšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsu pilsēta septembrī aktīvi iesaistījās projektā „Latvija. Nākamie 90". 29.oktobrī Rīgā notika izvēlēto Nākamo 90 paziņošana, to vidū arī seši bērni un jaunieši no Cēsu rajona – no Cēsīm četri jaunieši.

18.novembrī Rīgā uz Nacionālā teātra skatuves kopā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru simboliski no jauna Latviju proklamēs arī seši jaunieši no Cēsu rajona, tajā skaitā četri cēsnieki: Reinis Vaivods (15 gadi, Cēsis), Tomass Kozlovskis (10. klase, Cēsis), Dāvis Siksnāns (17 gadi, Cēsis), Liene Veide (11. klase, Cēsis), Liene Freimane (9 gadi, Skujiene, Cēsu raj.), un Ernests Grietens (15 gadi, Priekuļi, Cēsu raj.). Vizuāli tiks atveidota V. Rīdzenieka vēsturiskā fotogrāfija - Latvijas proklamēšana 1918. gada 18.novembrī. Bērni un jaunieši veidos savdabīgu vēstījumu par Latvijas nākotni pēc 10 gadiem - valsts neatkarības 100 gadu jubilejā.

Cēsu pilsētas domes Izglītības nodaļas vadītāja Lolita Kokina pauž lepnumu par cēsniekiem: „Mēs esam lepni un gandarīti, ka no Cēsu izglītības iestādēm tik daudz jauniešu ir izvēlēti šim projektam. Tas norāda uz Cēsu jauniešu radošo iniciatīvu un spēju redzēt Latviju tālākā nākotnē. Tas, ka izvēlēto vidū ir ne tikai vidusskolas, bet arī pamatskolas skolēni, parāda, ka mūsu skolēniem ir plašs redzesloks un viņi redz tālāk par savas pilsētas robežām, jo viņi jau no mazotnes, piedaloties skolas pašpārvaldē, ir pieraduši radoši izpausties. Šie bērni nav tikai aktīvi sabiedriskajā dzīvē, viņiem ir ļoti labi arī mācību rezultāti.”

Projektam „Latvija. Nākamie 90" pieteicās 515 bērni un jaunieši no visas Latvijas, iesūtot savu vīziju par Latviju pēc 10 gadiem. Pieteikumus pirmajā kārtā izskatīja Latvijas Institūts, piedaloties Valsts jaunatnes iniciatīvu centra, Valsts prezidenta kancelejas un Latvijas 90. gadadienas svētku koordinatoriem. Savukārt otrajā kārtā žūrijas sastāvā bija sabiedrībā pazīstami cilvēki Aisha, Jānis Jubalts, Raimonds Bergmanis un Katrīna Pasternaka.

Projekts "Latvija. Nākamie 90" tiek rīkots Latvijas 90. gadadienai veltīto pasākumu ietvaros sadarbībā ar Latvijas proklamēšanas 90. gadadienas svētku koordinatoriem. Projekta mērķis ir vēlēt valstij veiksmi, drosmi, izdošanos un sirdsdegsmi turpmākajiem 10 gadiem.

Projekta „Latvija. Nākamie 90" idejas autors ir Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu