Inovāciju nedēļa (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Inovācija? Termins šķiet ikdienā bieži dzirdēts un lietots, tomēr statistikas dati rāda, ka izpratne par to vēl joprojām ir nepilnīga.

Šogad jau trešo reizi Latvijā tiek rīkota inovāciju konference InnoLatvia 2008. Šogad konferenci organizē inovāciju centrs „InnoEurope” un „Hansa Conferences” sadarbībā ar „Swedbank” un Rīgas domi. Ar sadarbības partneru atbalstu šogad nolemts ieskatu inovāciju tematikā sniegt ne tikai konferences dalībniekiem, bet ikvienam Latvijas uzņēmējam, un veltīt inovācijai veselu nedēļu. Inovāciju nedēļas ietvaros jau no šodienas, 24.oktobra, līdz pat 31.oktobrim ikvienam Latvijas iedzīvotājam tiek sniegta iespēja uzzināt visu sev interesējošo par inovācijām, uzdodot jautājumus kādam no dažādu jomu ekspertiem un saņemot atbildes ar Financenet.lv starpniecību.

Lai uzzinātu visu interesējošo, ir tikai jādodas uz sadaļu Inovāciju nedēļa, jāiepazīstas ar ekspertiem un ar e-pasta starpniecību jāuzdod tiem interesējošie jautājumi par inovāciju tematiku. Atbilde tiks publicēta Financenet.lv speciālajā sadaļā Inovāciju nedēļa.

Gribi, ko uzzināt par inovācijām? Jautā ekspertam!

Patrick W Jordan, Swedbank Produktu attīstības un informācijas tehnoloģiju pārvaldes vadītājs Patrick W Jordan, Inovāciju eksperte un inovāciju centra InnoEurope vadītāja Patrick W Jordan, JZ Microphones valdes priekšsēdētājs Patrick W Jordan, viens no vadošajiem dizaina, mārketinga un zīmolu stratēģijas ekspertiem pasaulē šobrīd

Inovācija Latvijā

Pēc Latvijā izveidotās nacionālās inovāciju programmas inovācija ir process, kurā jaunas zinātniskās, tehniskās, sociālās, kultūras vai citas jomas izstrādnes un tehnoloģijas tiek īstenotas tirgū pieprasītā un konkurētspējīgā produktā vai pakalpojumā. Termins inovācija ir kļuvis populārs, to lieto gan valsts iestādēs, gan privātajā sektorā.

Viens no lielākajiem izaicinājumiem organizācijām šobrīd ir atrast atbildi uz jautājumu: kā, izstrādājot jaunus produktus un pakalpojumus, var gūt priekšrocības konkurences cīņā? Viena no iespējām ir izmantot inovāciju un padarīt to par organizācijas produktu un pakalpojumu ieviešanas stratēģijas daļu. Tomēr kā liecina statistika, Latvijā tikai piektā daļa no visiem uzņēmumiem var tikt pieskaitīti inovatīvas uzņēmējdarbības piemēriem. Tas liecina, ka, neskatoties uz vārda inovācija šodienas popularitāti, izpratnes par to trūkst.

Rīgas dome galvaspilsētā vēlas redzēt daudz inovatīvu uzņēmumu

Viens no konferences atbalstītājiem Rīgas dome uzsver, ka inovācijas un inovatīvu uzņēmumu attīstība ir nozīmīga arī Rīgas pilsētas attīstībai. Inovācija ir viens no ekonomiski veiksmīgu valstu attīstības pamatiem. Uzņēmējdarbībā inovācijai ir izšķiroša nozīme, jo tā palīdz uzņēmumam kļūt konkurētspējīgam un gūt peļņu. Inovācija būtībā ir pievienotā vērtība uzņēmuma ražotajiem produktiem vai sniegtajiem pakalpojumiem.

Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks: "Šodiena ir liels izaicinājums ikvienam, kurš novērtē inovāciju un jaunu biznesa modeļu īstenošanas nozīmību uzņēmējdarbībā. Inovatīvi risinājumi ir uzņēmējdarbības virzītājspēks un līdzeklis, kā konkurēt pasaules tirgū. Esmu pārliecināts, ka pakalpojumu attīstīšanai un inovatīvu projektu plānošanai ir nozīmīga loma pilsētas nākotnes attīstībā."

InnoLatvia 2008

Konference InnoLatvia 2008, ko organizē inovāciju centrs „InnoEurope” un „Hansa Conferences” sadarbībā ar „Swedbank” un Rīgas domi, norisināsies 30. un 31.oktobrī viesnīcā „Reval Hotel Latvija”. Šogad konferences tēma ir pakalpojumu dizains. Tās pirmajā dienā bez pasaules slavenu ekspertu lekcijām darbosies arī divas paralēlas darba grupas – pakalpojumu dizains privātajā, kā arī publiskajā sektorā. Šajās darba grupās pakalpojumu dizaina jomas praktiķi iepazīstinās ar pakalpojumu dizaina specifiku abos minētajos sektoros.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu