Šodien ļoti būtiska loma ir inovācijām tehnoloģijās (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jautā JZ Microphones valdes priekšsēdētājam Jurim Zariņam.

Juris Zariņš:

Mūsdienās, kad informācija izplatās neaptveramos ātrumos, ļoti svarīga loma ražošanā ir inovācijām tehnoloģijās. Tieši inovāciju ieviešana ļoti bieži ir viens no noteicošākajiem priekšnoteikumiem, lai uzņēmums varētu veiksmīgi attīstīties mūsdienu sīvās konkurences apstākļos.

Inovācijas, manuprāt, nozīmē jaunas metodes un idejas tehnoloģijās, lai uzlabotu ražošanas procesu un iegūtu augstāku produkta tirgus vērtību, radot absolūti jaunu un nebijušu produktu. Turklāt inovāciju kontekstā būtiski ir uzsvērt produkta augstākas kvalitātes sasniegšanu, kā arī nedrīkst aizmirst produkta pasniegšanas veidu, kas sevī ietver oriģinālus un netradicionālus risinājumus.

JZ Microphones biznesa ideja ir balstīta uz inovācijām tehnoloģijās un dizainā. Mūsu misija ir radīt absolūti jaunu skaņu ierakstu produktu līniju ar augstu pievienoto vērtību, kas būtu spējīgs konkurēt ar pasaulē atzītākajiem mikrofonu zīmoliem. Inovācijas un augstā kvalitāte ir JZ Microphones zīmola galvenā iezīme atšķirībā no citiem pasaulē labi zināmiem zīmoliem.

Jautā!

Uz iesūtītajiem jautājumiem atbild Juris Zariņš

1. Vai JZ Microphones tehnoloģija būtiski atšķiras no mikrofoniem, kas bija pirms tam? Vai arī vienkārši tiem ir cits dizains, tādēļ tiem ir labāka skaņa?

Atbilde: Tieši inovācijas tehnoloģijās ir viena no būtiskākajām vērtībām, kas mūs atšķir no citām mikrofonu ražotāju kompānijām pasaulē. Izstrādājot mikrofonu Black Hole, mēs, pirmkārt, radījām absolūti jaunu skaņas kapsulu ar „Zelta lietus” tehnoloģiju, kas producē daudz dabiskāku un tīrāku skaņu. Tas arī ir galvenais iemesls kvalitatīvākai skaņai. Otrkārt, mikrofonam ir arī izstrādāts unikāls dizains, kas īsā laikā ir pievērsis jau visas pasaules uzmanību.

2. Cik es saprotu JZ Microphones pārsvarā darbojas ārzemēs? Ko Jūs varētu teikt par inovācijām ārzemēs visur? Man ir radies priekšstats, ka lielās un attīstītās valsti pārsvarā dzīvo uz jau sasniegtā un neko jaunu nevar izdomāt, tādēļ tādas mazas valstiņas kā Latvija var viegli ielauzties ar kaut ko jaunu, jo mēs esam mazi un inovācijas ir vienīgais veids kā izdzīvot.

Atbilde: Daļēji piekrītu šim apgalvojumam, ka lielās un attīstītās valstis vairāk paļaujas uz pārbaudītām vērtībām un tādēļ mazajām valstīm varbūt ir vieglāk ieiet pasaules tirgū ar kaut ko jaunu, taču, lai to patiesi izdarītu, vispirms ir jāzina viss vecais, lai varētu radīt kaut ko jaunu un nebijušu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu