Ekonomiskās krīzes apstākļos cilvēki mazāk tērē naudu kultūrai un izklaidei (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomiskās krīzes apstākļos pietiek tikai ēšanai un apģērbam, līdz ar to tiek tērēts mazāk kultūrai un izklaidei, ziņo "LETA video".

Cilvēkiem ir nepieciešama atpūta, piemēram, labas teātra izrādes apmeklējums, taču biļešu iegādei nepieciešamā nauda ir jāplāno.

Kā "LETA video" norādīja Dailes teātra direktors Aivars Līnis, vērtējot, cik liels ir izrāžu apmeklētāju skaits, situācija nav dramatiska, bet nav arī pamata bezatbildīgam optimismam. Dailes teātrī biļešu cenas ir robežās no pieciem līdz 15 latiem. Patlaban izpērk tās, kas maksā ap desmit latiem.

"Lēnāk sāk izpirkt tā saucamo lēto galu. Tas nozīmē, ka tiem cilvēkiem, kuri varēja lētāko galu atļauties, jau tagad ir problēma iegādāties arī šīs biļetes. Problēma ir arī tāda, ka izrāžu mūžs ir kļuvis daudz īsāks, biežāk jāiestudē jaunas lugas, jo skatītāji diemžēl ir tikai Rīgas publika. Ar to cilvēku procentu, kas Rīgā apmeklē teātri, nepietiek, un tas nozīmē, ka mazāk ir autobusu pie teātra, mazāk var atļauties cilvēki atbraukt no laukiem, un tas, protams, mums rada visai vērā ņemamas problēmas," skaidroja Līnis.

Arī ceļojumus ļaudis plāno rūpīgāk, izmantojot aģentūru piedāvātas akcijas un atlaides, taču no šā gada ir vērojama tendence, ka cilvēki vēlas ceļot ar komfortu. Cilvēki biežāk izmanto aviopakalpojumus, bet retāk dodas ceļojumos ar autobusu.

Laikā, kad ēdināšanas biznesa pārstāvji cīnās par klientu pievilināšanu, restorāna "Čarlstons" īpašnieks Elmārs Tannis novērojis, ka apmeklētāju skaits nav īpaši sarucis, bet ir mainījušies cilvēku ēšanas ieradumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu