AT sāk skatīt pirmo no Talsu traģēdijā cietušo strīdiem ar valsti (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākā tiesa šodien skata pirmo no Talsu traģēdijā cietušo strīdiem ar valsti.

Gunara un Anitas Antānu prasība vērsta pret Iekšlietu ministriju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, lūdzot piedzīt viena miljona latu kompensāciju par viņu trīspadsmitgadīgā dēla bojāeju Talsu traģēdijā.

Rīgas apgabaltiesa, izskatot lietu pirmajā instancē, pirms pusotra gada par labu Antāniem piedzina 100 000 latu morālā kaitējuma kompensāciju, taču IeM un VUGD šo spriedumu pārsūdzēja. Antānu advokāts norāda, ka šajā gadījumā summa nav tik svarīga kā fakts, ka valsts spēj uzņemties atbildību par notikušo.

Aldis Alliks, cietušo advokāts: "Es ceru, ka uz visas šīs traģēdijas fona ir arī šis pozitīvais piemērs sabiedrībai, citiem cilvēkiem - ja viņiem valsts vai vienalga kas ir nodarījis pāri, ir divas iespējas: tipiski latviskā sagumšana, atlikušo dzīvi sērot vien, (..) savukārt otra iespēja ir kaut ko panākt tiesas ceļā."

Talsu traģēdija notika vasarā pirms 11 gadiem Iekšlietu ministrijas rīkotajos svētkos. Auto pacēlājam, ar kuru izklaidēja iedzīvotājus, lūza strēle un grozs gāzās uz asfalta no sešstāvu mājas augstuma. Pacēlāja grozā drīkstēja atrasties četri pieaugušie, bet liktenīgajā brīdī grozā bija 22 cilvēki, galvenokārt nepilngadīgie. Talsu traģēdijā dzīvību zaudēja deviņi bērni. Pārējie guva nopietnus savainojumus, kas viņu dzīvi mainīja uz visiem laikiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu