Novembrī parādīs elektrisko Mini (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

BMW plāno novembrī Losandželosas auto izstādē parādīt elektrisko Mini Cooper, kas ierobežotā skaitā drīz vien nonāks pārdošanā ASV un Lielbritānijā, vēsta britu izdevums Autocar, atsaucoties uz anonīmiem avotiem vācu koncernā.

Elektrodzinēja darbināšanai tiks izmantoti litija jonu akumulatori, kuru izvietošanai nāksies pārveidot salonu, tostarp atteikties no aizmugurējā sēdekļa. Oficiālus elektriskā Mini tehniskos datus BMW pagaidām tur noslēpumā, tomēr Autocar lēš, ka ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem auto varēs nobraukt 100 - 135 jūdzes (160 līdz 217 kilometri), savukārt paātrinājums līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) ilgs apmēram 9 sekundes.

Var atzīmēt, ka ASV jau šobrīd iegādājami Mini markas auto ar 78 kilovatu (106 zirgspēku) elektromotoru. Tiesa gan, tas nav BMW ražojums, bet gan kompānijas Hybrid Technologies veidojums uz Mini Cooper bāzes. Šie auto tiek apgādāti ar elektromotoru, 250 kilogramus smagu akumulatoru paketi, spēj attīstīt 130 km/h maksimālo ātrumu un pēc 6-8 stundas ilgas uzlādes pie rozetes spēj nobraukt 190 kilometrus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu