Mini saimi papildinās mini automobilis (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš BMW valda pār Mini marku, supermazie automobiļi pakāpeniski ir kļuvuši lielāki un nu jau tikpat kā sper kāju kompaktklasē.

Nedz Clubman, nedz arī Parīzes auto šovā parādītais Crossover konceptauto ne tuvu nav mini automobiļi, un pat Mini ir krietni lielāks par klasisko Bīna auto un pēc uzbūves neatbilst savam nosaukumam. Tieši šā iemesla dēļ tiek plānota piektā modeļu līnija un markas piedāvājumā varētu atgriezties auto, kurš atgādinātu markas izcelsmi.

Mini vadītājs Volfgangs Armrbehts esot teicis, ka pēc 2010.gadā plānotās Crossover Concept sērijveida versijas izlaišanas modeļu klāstu papildinās piektais Mini paveids, ar izteiktu uzsvaru uz samazinātiem gabarītiem, kā arī piebildis, ka neviens Mini nebūs garāks par 4,1 metru, kamēr vien viņš ieņems markas vadītāja amatu.

Pēc idejas jaunais modelis būs pilsētas auto, visticamāk, tiks izstrādāts sadarbībā ar Fiat un pārdošanā varētu nonākt 2012.gadā. Armbrehts apgalvo, ka tas būšot ļoti piemīlīgs auto, ar Mini raksturīgo braukšanas baudu.

Uz jaunizstrādātās platformas tiks konstruēts arī jauns Fiat markas pilsētas auto un arī mūsdienu BMW Isetta, par kuru ziņojām jau iepriekš.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu