Financenet lasītāji jautā - Parex bankas eksperts atbild (8)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Financenet lasītāju jautājumiem atbildes sniedz AS Parex banka Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas nodaļas vadītāja Dace Priede.

1. Ar kādām kartēm var droši norēķināties visur internetā? Jo ar to Visa Electron karti, kas man ir, ļoti reti var kaut ko izdarīt internetā.

Norēķiniem internetā galvenokārt var izmantot kredītkartes, piem., American Express®, MasterCard, Visa, nevis debetkartes, piem., Visa Electron vai Maestro.

Drošākais norēķinu veids par pirkumiem internetā ir Virtuālā karte, jo tā pastāv tikai virtuālā formā, t.i., Jums tiek paziņots kartes numurs un derīguma termiņa beigu datums, bet tā netiek izsniegta plastikāta formā. Šo karti var izmantot norēķiniem par pirkumiem un pakalpojumiem internetā, kā arī par precēm preču katalogos.

Kā Virtuālo karti varat noformēt maksājumu karti Visa Classic vai MasterCard Mass. Konta valūta pēc izvēles var būt lati, ASV dolāri vai eiro.

2. Tikko no Amerikas un pārsteidz, ka pat tur ir uzņēmumi, veikalu ķēdes, kas saka, ka nepieņem Amex. Kādas ir kartes izmaksas un kā ir ar papildbonusiem - ceļojuma apdrošināšana u.c.

Ceļojot der zināt, ka tāpat kā Latvijā, arī ārzemēs noteikti būs tirdzniecības vietas, kur maksājumu kartes nepieņem vispār vai arī ir ierobežojumi norēķiniem ar maksājumu kartēm.

Kartes gada maksa ir 25 lati par American Express® Business Card un 60 lati par American Express® Gold Business Card.

Jūsu ieguvums, lietojot American Express® biznesa kartes, bez papildu samaksas: saņemsiet atlaides, izmantojot Selects programmu; izmantojiet līdz pat 45 kredītbrīvdienām - bezprocentu aizdevums līdz katra nākamā mēneša 15.datumam vai arī elastīga izmantotā kredītlimita atmaksa - sākot ar 5% mēnesī no izmantotās summas; pirkumu un ceļojuma neērtību apdrošināšana; American Express® Gold Business Card lietotāji papildus saņem arī: - Global Assistance - nelaimes gadījumu apdrošināšana ceļojumu laikā, - Priority Pass karte bez gada maksas.

3. Man Jūsu serviss neapmiertina! Uz darbu man atnes kredītkarti, uz kuras rakstīts, lai aktivizētu, piezvaniet pa šo tālruni. Bet kad zvanīju, nevar aktivizēt karti, jo nav pases, aiznesu pasi, bet teica, ka man atzvanīs, kad pase būs autorizēta, zvanu pēc tam pati, jo neviens pēc pases autorizācijas man nepiezvanīja, man atbild, ka šodien aktivizēt karti nevar, bet rīt Jums Jūsu menedžeris piezvanīs, gaidu, kad menedžeris zvanīs, bet nezvana! Man liekas, ka tas nev serviss?

Saistībā ar jautājumiem vai neskaidrībām par bankas sniegtajiem pakalpojumiem, lūdzu, zvaniet uz AS Parex banka diennakts klientu servisa tālruni 67 010 000. Nepieciešamības gadījumā lūdziet piereģistrēt sūdzību.

4. Kas ir Amex?

Šodien American Express® ir transnacionāla kompānija, kas piedāvā visplašākos finanšu pakalpojumus, tai skaitā maksājumu kartes un to apkalpošanas tīklu.

Pašlaik American Express® kartes tiek pieņemtas vairāk nekā 200 valstīs, to kopējais lietotāju skaits pārsniedz 65 miljonus.

American Express® ir arī pasaules lielākā ceļojumu aģentūra.

ASV American Express® ir līderis finanšu pakalpojumos – konsultācijas, brokeru pakalpojumi, investīciju fondi, apdrošināšana.

American Express® ir starptautiska kredītkarte, kura pilda ne tikai kredītkartes standarta funkcijas, tādas kā iespēju izmantot kredītlimitu, norēķināties par pirkumiem un pakalpojumiem, rezervēt auto un viesnīcas, bet arī piedāvā papildu ieguvumus - Selects atlaižu programmas, pirkumu ceļojumu apdrošināšanu bez papildu samaksas.

5. Kāpēc ar kredītkarti var tikai iepirkties?

Kredītkartes pamatfunkcija ir veikt norēķinus un apmaksāt pakalpojumus, piemēram, tirdzniecības vietās, internetā, rezervēt viesnīcu vai auto u.tml. Nepieciešamības gadījumā ar kredītkarti ir iespējams saņemt skaidru naudu bankas filiālēs vai bankomātos, kā arī veikt pārskaitījumu no kredītkartes konta, samaksājot atbilstošu bankas cenrādī noteikto komisiju.

Papildus tam American Express® Business karte bez papildu samaksas ietver sevī: ceļojumu apdrošināšanas polisi - lai izmantotu ceļojumu apdrošināšanu, ir jābūt aktīvai, uz Jūsu vārda esošai American Express® Business kartei (ceļojuma iegāde ar minēto karti nav obligāts nosacījums); atlaižu programmas Business Savings un Selects; pirkumu apdrošināšanu.

6. Kāpēc ar American Express® Gold Business Card nevar norēķināties Latvenergo mājas lapā? Es šo lūdzu atrisināt jau pirms 3 gadiem!

Parex banka ir vairākas reizes piedāvājusi Latvenergo nodrošināt saviem klientiem šo servisu, taču uzņēmuma vadība līdz šim to ir noraidījusi. Tuvākajā laikā sazināsimies ar uzņēmuma vadību un mēģināsim atrisināt šo jautājumu.

7. Kapēc 45 Ls gadā jamaksā? Kādas ir priekšrocības, jo pat ņemot naudu no automāta 3% jamaksā un par katru pārskaitījumu 1,5% no summas. Kapēc tādas lielas nodevas?

Samaksājot gada maksu par American Express® Business kredītkarti, Jūs bez papildu samaksas saņemsiet:

atlaides, izmantojot Business Savings Programme un American Express® Selects programmu; līdz pat 45 kredītbrīvdienām - bezprocentu aizdevums līdz katra nākamā mēneša 15.datumam vai arī elastīga izmantotā kredītlimita atmaksa - sākot ar 5% mēnesī no izmantotās summas; pirkumu un ceļojuma neērtību apdrošināšanu; American Express® Gold Business Card lietotāji papildus saņem arī: - Global Assistance - nelaimes gadījumu apdrošināšana ceļojumu laikā, - Priority Pass karti bez gada maksas.

Kredītkartes pamatfunkcija ir veikt norēķinus un apmaksāt pakalpojumus, piemēram, tirdzniecības vietās, internetā. Protams, nepieciešamības gadījumā ar kredītkarti ir iespējams saņemt skaidru naudu bankas filiālēs vai bankomātos, kā arī veikt pārskaitījumu no kredītkartes konta, samaksājot atbilstošu bankas cenrādī noteikto komisiju. Skaidras naudas izņemšanai paredzētas debetkartes. Pārskaitījumus bez papildu samaksas ir iespējams veikt no norēķinu konta.

8. Vienmēr ir bijusi neskaidrība ar šiem vairākajiem vārdiem, kas tiek bieži rakstīti uz kartes. Piemēram: UZNEMUMS SIA un apaksha VARDS UZVARDS Maksājot internetā, rodas neskaidrības kas kur jāraksta. Jo parasti tur ir tikai viens vards uzvards.

Privātpersonu maksājumu kartē tiek norādīts kartes lietotāja vārds un uzvārds. Uzņēmumu (juridisko personu) kartē tiek norādīts gan Kartes lietotāja vārds un uzvārds, gan uzņēmuma nosaukums.

Veicot interneta norēķinus, ja nav norādīts citādi, ir jānorāda tikai kartes lietotāja vārds un uzvārds, kartes numurs, kartes derīguma termiņš un drošības kods.

9. Sakiet lūdzu, vai ir iespējams uz kārtēm izvietot sava uzņēmuma logo? Ar cieņu, Mārcis Zicmanis

Zicmaņa kungs, diemžēl pašlaik AS Parex banka nepiedāvā individuāla dizaina maksājumu kartes.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu