Zatlers tiksies ar Krievijas prezidentu un premjeru (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Šodien Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālās vizītes laikā Krievijā paredzētas tikšanās ar augstākajām šīs valsts amatpersonām.

Šodien Zatleram paredzēta aptuveni stundu gara tikšanās ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu. Sarunā piedalīsies arī Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs un Valsts prezidenta ārlietu padomnieks Andris Pelšs.

Pēc tikšanās abi prezidenti par sarunu stāstīs preses konferencē.

Tāpat Valsts prezidents tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Uz tikšanos pie Putina dosies arī vairāki ministri, Rinkēvičs, Pelšs, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, uzņēmējs un prezidenta ārštata padomnieks Vasilijs Meļņiks.

Iepriekš Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs plašsaziņas līdzekļus informēja, ka ar Medvedevu paredzēts runāt par plašāku jautājumu loku, savukārt sarunā ar Putinu uzsvars tiks likts uz ekonomiskajiem jautājumiem.

Vēl šodien Zatlers apmeklēs Latvijas un Krievijas uzņēmēju biznesa forumu, tiksies ar Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju Jevgēņiju Primakovu un Visas Krievijas Patriarhu Kirilu.

Dienaskārtībā paredzēta arī piedalīšanās divpusējo starpvalstu līgumu parakstīšanas ceremonijā, Latvijas un Krievijas delegāciju sarunu pusdienas un vainaga nolikšanas ceremonija pie Nezināmā kareivja kapa.

Vakarā Valsts prezidents un kundze piedalīsies Latvijas vēstnieka Krievijā Edgara Skujas un viņa kundzes Sandras Skujas rīkotajā koncertā un pieņemšanā. Koncerta programmai ir izvēlēts maestro Raimonda Paula un leģendārā Krievijas dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko kopdarbs - dziesmas no albuma "Dievs dod". Uzstāsies mūziķi Intars Busulis, Aisha, Raimonds Macats, Viktors Ritovs, Oskars Sproģis, Māris Briežkalns, Artūrs Kutepovs, brazīliešu izcelsmes perkusionists Tiago Loei.

Zatlera vizīte Maskavā un Sanktpēterburgā ilgs līdz 22.decembrim.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu