Mozgis varot turpināt vadīt Bērnu slimnīcu (131)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dienesta pārbaudes laikā Veselības ministrija (VM) secinājusi, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bijušais valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis neesot rīkojies prettiesiski, tāpēc viņam jāturpina vadīt slimnīca, informēja VM. Mozgis slimnīcu vadīt atsākšot jau rīt, ziņo Latvijas radio.

Par to ir pārliecināta arī veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), kura uzsver, ka līdz šai dienai viņa nav saņēmusi informāciju par kādiem jauniegūtiem faktiem vai apstākļiem, kas liecinātu, ka Mozgis slimnīcas darbu vadījis negodprātīgi un tādējādi tas varētu traucēt viņam pildīt savus dienesta pienākumus.

Dienesta pārbaudē konstatēts, ka katram iepirkumam tika veidota sava iepirkumu komisija, taču Mozgis nav bijis nevienā no tām. Kā savā paskaidrojumā norāda bijušais slimnīcas valdes priekšsēdētājs, viņš nav kontrolējis piedāvājumus, to izvērtēšanu, pretendentu izvēli, kā arī pašu procedūru norisi, jo uzskatījis, ka šāda rīcība varētu tikt uztverta kā mēģinājums ietekmēt iepirkumu komisijas lēmumus vai locekļus individuāli. Viņš nekad neesot prasījis un nav pieņēmis nekādus materiālus vai nemateriālus labumus no piegādātājiem un sadarbības partneriem. Tāpat Mozgis nav iespaidojis viņam pakļautos darbiniekus tādu lēmumu pieņemšanā, kuri varētu būt vērsti uz viena vai otra piegādātāja vai pakalpojumu sniedzēja izvēli, informē VM.

Jau ziņots, ka 13.novembrī, uz izmeklēšanas laiku Mozgis ierosināja apturēt viņa darbību slimnīcas valdē un par slimnīcas valdes locekli kā arī valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju VM iecēla Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas medicīnas direktoru Andi Lāci.

Komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana

Foto: LETA

Šajā lietā apcietināts slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks, slimnīcas saimnieciskais direktors Aivars Lisenko, SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvis Raitis Mūrnieks un SIA "Pamats" valdes loceklis Aleksandrs Kreicers. Piektajai aizturētajai personai - Kramzaka sievai - KNAB nav lūdzis piemērot apcietinājumu, un viņa ir atbrīvota.

Komentāri (131)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu