Deputātu kompensācijām šogad iztērēts jau gandrīz pusmiljons (287)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neskatoties uz visiem iespējamiem budžeta taupīšanas pasākumiem, piemēram, Saeimas deputātiem papildus atalgojumam kompensācijās šogad izmaksāti 484 779,87 lati, liecina Saeimas interneta mājaslapā apkopotā informācija.

Saeimas deputātiem bez atalgojuma, kas šobrīd ir no 1058 līdz 2292 latiem, pienākas arī kompensācijas par dzīvojamo telpu īri līdz Ls 388, ja viņi nav rīdzinieki, transporta izdevumu kompensācija Ls 46, ja viņu rīcībā nav dienesta automašīnas, Ls 54 sakaru izdevumu kompensācija un Ls 135 reprezentācijas nauda. Kā arī papildu transporta izdevumi - deputātam, kurš dzīvo Rīgā vai līdz 60 km attālumā no Rīgas Ls 133, deputātam, kurš dzīvo 60 līdz 150 km attālumā no Rīgas Ls 206, bet deputātam, kurš dzīvo vairāk nekā 150 km attālumā no Rīgas, pienākas Ls 278 liela kompensācija.

Spriežot pēc Saeimas mājas lapā publicētās statistikas un izmaksāto kompensāciju apjoma, ir skaidrs, ka deputāti nebūt necenšas mitināties un īrēt tos lētākos mājokļus, lai atvieglotu valsts budžeta izmaksas. Vairums deputātu, kuriem saskaņā ar Saeimas kārtības rulli par dzīvojamo telpu īri pienākas kompensācija līdz Ls 388, izmanto maksimālo īres kompensācijai paredzēto summu, nevis meklē krietni lētākus dzīvokļa īres variantus.

Komentāri (287)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu