Runā, ka... Bentley izlaidīs krosoveru (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izdevums Automobile Magazine raksta, ka Bentley plānojot izmēģināt spēkus līdz šim neapgūtos tirgus segmentos.

Viens no tiem ir populārais krosoveru jeb pseido apvidnieku segments, bet otrs - mazāk izplatīto shooting brake auto kategorija. Ar shooting brake jāsaprot auto, kurš pēc formas atgādina universālu, taču ir tikai ar divām sānu durvīm. Kā uzskatāms piemērs šeit var kalpot Mercedes-Benz ConceptFASCINATION, ko vācieši pirms vairāk nekā gada Parīzes auto šovā.

Starp galvenajiem iemesliem, kādēļ Bentley vēlas sākt ražot sev netipiskus auto, tiek minēta nepieciešamība palielināt pārdošanas apjomus. Proti, ja treknajos gados tika uzstādīts mērķis gadā pārdot vismaz 10 000 jaunu Bentley, tad patlaban kompānijai jāpriecājas, ja tā var realizēt vairāk nekā 6000 auto gadā. Vienkāršākais veids, kā pārdošanas apjomus palielināt, attiecīgi ir vienkāršāku, mazāku un attiecīgi arī lētāku auto ražošana. Kā iespējamais cenu koridors tiek minēti 100 līdz 130 tūkstoši ASV dolāru (šaipus okeānam attiecīgi tikpat eiro).

Kā norāda Automobile Magazine, kompānijas iekšienē projekts tiekot dēvēts par NCB jeb New Compact Bentley un tas tiks realizēts, izmantojot nākamās paaudzes Audi A6 un A7 tehnoloģisko platformu. Uz tās tad attiecīgi tiktu būvēts gan četrvietīgais shooting brake ar divām durvīm, gan arī četru durvju piecu sēdvietu krosovers, kurš būtībā būtu augstvērtīgāka alternatīva modelim Audi A6 Allroad. Automobile Magazine arīdzan norāda, ka pašreizējais Bentley vadītājs Francs Jozefs Pefgens savā laikā ir palīdzējis īstenot Audi Allroad projektu un paudis tam atbalstu, turpretim vēlāk tapušais lielais SUV Q7 Pefgenam nav gājis pie sirds.

Kā iespējamais spēka agregāts, ko uzstādīt kompaktajiem Bentley, tiek minēts Audi markas 4,5 litru V8 turbo motors ar apmēram 550 zirgspēkiem, ko caur astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu pievadītu visu riteņu piedziņas sistēmai. Visai reālas iespējas esot kādā no šiem bentlijiem ieraudzīt arī dīzeļdzinēju un hibrīdsistēmu.

Starp citu, par krosoveru domājot arī BMW piederošais britu uzņēmums Rolls-Royce - darbs projekta SHRIMP (Short High Rugged International Metropolitan Project) ietvaros jau esot sācies. Kā zināms, BMW pavisam nesen pilnvaroja Rolls-Royce nodarboties arī ar īpašu Mini automobiļu sagatavošanu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu