Ziemā iesaka ēst siltus, mājās gatavotus ēdienus (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aukstajā gada laikā dietoloģe Lolita Neimane iesaka ziemā neaizrauties ar salātiem un sviestmaizēm, bet gan uzturā lietot mājās gatavotus siltus ēdienus.

"Noteikti vajadzētu kaut ko sasildošu, piemēram, siltu ingvera tēju. Ingveru varētu pievienot arī ēdienam, derēs arī ķiploki un pipari," ieteica Neimane, norādot, ka tas palīdzēs gan sasildīties, gan pasargās no infekciju slimībām un nostiprinās imunitāti.

Arī tējas, kas vāktas tepat Latvijā, ir labs papildinājums uzturam.

"Domāju, ka vasarā un rudenī visi pietiekami ir ēduši dārzeņus un augļus, tāpēc tagad vajadzētu pāriet uz kaut ko siltu - mājās gatavotām zupām, siltiem dārzeņu ēdieniem. Ļoti labi lietot uzturā dažādus probiotiskus produktus, tagad var nopirkt arī probiotiskās baktērijas. Tas palīdzēs pret vēdera pūšanos, par ko cilvēki tagad sūdzas," stāsta dietoloģe.

Svarīgi, lai uzturs būtu sabalansēts, tāpēc jāēd ne tikai dārzeņi, bet arī gaļa, norāda Neimane, gan piebilstot, ka pārēsties nevajadzētu.

Lēnām jau jāsāk domāt par Ziemassvētkiem, tāpēc ēdienā jāievēro mērenība, uzskata dietoloģe. "Un, protams, jau tagad var ēst mandarīnus un pašiem cept piparkūkas, kas veicinās svētku sajūtu," sacīja Neimane.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu