Starptautiskā Žurnālistu federācija nosoda Jaunalksnes sarunu publiskošanu (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Žurnālistu federācija (IFJ) un Eiropas reģionālā grupa piektdien nosodīja Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefonsarunu publiskošanu drukātajos un citos medijos, kā arī aicināja veikt pilnu izmeklēšanu par žurnālistes sarunu noklausīšanās apstākļiem un to noplūdi presē, teikts federācijas paziņojumā presei.

"Latvijas valdībai ir jānoskaidro, kas ir atbildīgs par šo ierakstu nopludināšanu," sacīja Eiropas Žurnālistu federācijas priekšsēdētājs Arne Kēnigs.

"Citādi notikušais rada šausminošu vēstījumu, ka žurnālisti un viņu avoti jebkurā laikā var tikt novēroti," uzsvēra Kēnigs.

"Šis ir acīmredzams iebiedēšanas mēģinājums un trieciens valsts preses brīvībai. Latvijas amatpersonām ir jāpaskaidro, kāpēc Jaunalksnes telefons noklausīts, kas un kāpēc šīs sarunas nopludināja presei," norādīja Eiropas Žurnālistu federācijas priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka prokuratūra veic pārbaudi par operatīvās darbības atbilstību likumam saistībā ar žurnālistes sarunu operatīvo noklausīšanos un to izpaušanu. Pieņemts arī lēmums sākt kriminālprocesu par operatīvās darbības pasākumiem pretēji Operatīvās darbības likumam Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldē.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu