Dodge izlaidīs jaunu Viper (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dodge

Krīzes ietekmē Chrysler koncerns vēl salīdzinoši nesen pieņēma sāpīgu lēmumu pārtraukt daudzu benzīngalvu sapņa - Dodge Vipe ražošanu.

Tomēr tagad izskatās, ka ciešā sadarbība ar Fiat koncernu un globālās ekonomikas atveseļošanās ir devusi Chrysler vadībai stimulu uz dzīvi paraudzīties no citas puses un pieņemt lēmumu, ka nākamās paaudzes Dodge Viper būs un uz konveijera tas nonāks pēc diviem gadiem.

Kā raksta  Lenta.ru, Dodge zīmola vadītājs Ralfs Žils The Detroit News pastāstījis, ka jaunais Viper būs īsts amerikānis, bez Ferrari vai Alfa Romeo tehnikas, ieskaitot dzinējus. Viper vajadzībām tiks izstrādāts jauns motors, kurš nomainīs līdzšinējo 8,4 litru V10 agregātu, bet par tā parametriem pagaidām neviens nerunā.

Foto: Dodge

Tai pašā laikā Žils norāda - kaut arī itāļu tehnika izmantota netiks, amerikāņi nekautrējoties lietos visas pieejamās Fiat koncerna inženieru zināšanas, lai "pilnībā atbrīvotu visas Viper iespējas".

"Fiat ir satriecošas iespējas noregulēt auto. Es vēlos, lai jaunais Viper būtu vienkāršāks, piedodošāks, parastam autobraucējam saprotamāks. Mūsu lieljaudas mašīnām nekad nav bijusi stabilizācijas sistēma, taču jaunajā Viper tā noteikti tiks izmantota," - tā Žils.

Viper, ko ražoja 18 gadus, no Dodge konveijera tika noņemts šā gada vasarā.

Foto: Dodge
Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu