Ietekmīgais Krievijas uzņēmējs Džabrailovs viesojas Latvijā (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā nedēļā uz pāris dienām Latvijā bija ieradies Krievijas politikai pietuvinātais multimiljonārs Umars Džabrailovs, piektdien raksta "Diena".

Latvijā viņš viesojās pie sava laba paziņas uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova (agrāk pazīstams kā Bislans Krūmiņš), un kā oficiālais vizītes mērķis tiek minēta vēlme paelpot Jūrmalas gaisu.

Džabrailovs dzimis Groznijā un, pēc Abdulmuslimova vārdiem, ir pirmais oficiālais čečenu tautības miljonārs, kuram līdzināties vēlējusies visa gados jaunāko uzņēmēju paaudze. Jau daudzus gadus viņš dzīvo Maskavā un patlaban ir Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva palīga Sergeja Prihodjko ārštata padomnieks. Tomēr viņa ierašanās varbūtējā saistība ar gaidāmo Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīti Maskavā tiek kategoriski noliegta, vēl vairāk - prezidenta padomnieks sadarbībā ar uzņēmējiem Vasilijs Meļņiks uzsvēra, ka neko par U.Džabrailova viesošanos Latvijā nezina. Arī Zaltera preses sekretāre Ilze Rassa atzinusi, ka "šim kungam nav nekādas saistības ar valsts vizītes organizēšanu un prezidenta kancelejai par viņa ierašanos Latvijā nekas nav zināms".

"Diena" Džabrailovu satikusi uzņēmēja Abdulmuslimova (Rēzeknes gaļas kombināta, futbola kluba Skonto un daudzu citu vērā ņemamu uzņēmumu īpašnieks vai līdzīpašnieks) birojā Duntes ielā. "Atlidoju apciemot Bislanu," plati smaidot, teica Džabrailovs.

Beidzis prestižu PSRS augstskolu, uzņēmēja karjeru viņš sācis, nodarbojoties ar naftas biznesu, bijis saistīts arī ar viesnīcu Radisson Slavjanskaja un banku Rossijskij kapital. Krievijas masu medijos biznesmenis dēvēts gan par oligarhu, gan miljardieri, 2000. gadā viņš neveiksmīgi kandidēja uz Krievijas prezidenta posteni (paliekot pēdējā vietā no visiem kandidātiem). Bijis iesaistīts arī vairākos skandālos, taču vienmēr ticis sveikā ar veselu ādu. Skaļākais atgadījums notika 90. gados, kad 1996. gada 3. novembrī Maskavā ar 11 šāvieniem galvā un kaklā tika noslepkavots Džabrailova biznesa partneris amerikāņu uzņēmējs Pols Teitems. Iepriekš abu vīriešu vidū it kā bija valdījušas asas nesaskaņas, tomēr nekāda Džabrailova saistība ar šo noziegumu netika konstatēta. Viņš ir labi pazīstams ar pašreizējo Čečenijas vadītāju Ramzanu Kadirovu.

Avīze norāda, ka Džabrailovs mīl publisku dzīvesveidu un ir biežs Maskavas augstākās sabiedrības izklaides pasākumu viesis. Šovasar viņš bija ieradies arī uz konkursu "Jaunais vilnis" Jūrmalā. Džabrailovu saistījušas romantiskas attiecības ar ballīšu karalieni Kseniju Sobčaku, viņš cilvēkos izgājis kopā arī ar supermodeli Naomi Kempbelu. Uzņēmējs divas reizes bijis precējies, patlaban laulības saites viņu nesaista. Abas Džabrailova meitas dzīvo Monako.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu