Minējums par partiju shēmām Bērnu slimnīcā varētu būt precīzs (196)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedrības par atklātību Delna padomes priekšsēdētāja Lolita Čigāne uzskata, ka minējums par shēmu, kas realizēta Bērnu slimnīcā, lai partija no tā gūtu labumu, varētu būt precīzs, tā šodien viņa sacīja intervijā Latvijas radio.

“Diemžēl treknajos gados tā vietā, lai domātu, kā nodrošināt valsts ilgtspēju, partijas izmantoja ministrijas kā partiju lēņus, kur realizēt savas ekonomiskās intereses un bija iespēja nosmelt sev labumu. Veselības nozarē tas ir izpaudies traģiski, bet līdzīgi tas ir satiksmes, kultūras un izglītības nozarēs, ja paskatās kaut vai Valsts kontroles ziņojumus " uzskata Čigāne.

Taču, lai situāciju mainītu, problēma esot pašos vēlētājos un sabiedrības viedoklī par koruptīviem darījumiem kopumā, jo sabiedrībai esot attaisnojoša attieksme pret korupciju, ja patiešām iet ļoti slikti, norādīja Čigāne.

“Pirmkārt, problēma ir Latvijas vēlētājā. Esmu strādājusi daudzās valstīs un šādi politiķi kā Andris Šķēle sen būtu izmesti vēstures mēslainē un viņam nebūtu iespēja atgriezties ar šādu pompu un blīkšķi, " sacīja Delnas pārstāve.

Tāpat viņa norāda, ka nozaru attīstībai netiek veidota profesionāļu komanda, bet gan lēņu sargātāji, lai nodrošinātu partijai iespēju gūt labumu no nozares apsaimniekošanas.

Vienlaikus viņa uzvēra, ka Bērnus slimnīcas gadījums sūta neglītus signālus sabiedrībai :"Pat resursu taupības apstākļos, pat tad, kad jautājums ir par bērnu veselību, amatpersonas atrod veidu kā iedzīvoties uz valsts rēķina."

Jau ziņojām, ka svētdien raidījums "Nekā personīga" norādīja uz shēmu, kas, iespējams, pielietota, lai tiktu pie Bērnu slimnīcas korpusa būvniecībai paredzētās naudas. Vispirms konkursā uzņēmējam bija jāuzvar ar lētāko cenu. Pēc tam celtniecības tāme mākslīgi jāpalielina, lai starpību ieliktu savās kabatās. Lai to izdarītu bija jāvilto dokumenti, jāpārliecina iepirkuma komisijas locekļi, ka tās ir matemātiskās kļūdas un jādod kukuļi.

Komentāri (196)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu