EK samazina Latvijai prognozēto budžeta deficītu (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropas Komisija (EK) samazinājusi Latvijai šogad un nākamajos divos gados gaidāmā budžeta deficīta līmeni, liecina jaunākās EK prognozes.

EK Latvijai šogad prognozē budžeta deficītu 7,7% apjomā no iekšzemes kopprodukta (IKP) iepriekš prognozēto 8,6% vietā, savukārt nākamgad EK Latvijai paredz budžeta deficītu 7,9% no IKP, salīdzinot ar iepriekš prognozētajiem 9,9%, bet 2012.gadā - 7,3% no IKP.

Igaunijai EK šogad prognozē budžeta deficītu 1% no IKP iepriekš prognozēto 2,4% vietā, bet 2011. un 2012.gadā attiecīgi 1,9% un 2,7% no IKP.

Lietuvai spēkā vecās prognozes

Savukārt Lietuvai EK nav mainījusi šogad prognozēto budžeta deficītu 8,4% apjomā no IKP. Nākamajos divos gados Komisija Lietuvai paredz budžeta deficītu attiecīgi 7% un 6,9% no IKP.

Īrijā prognozē lielu budžeta deficītu

Vairumam Eiropas Savienības (ES) valstu EK samazinājusi budžeta deficīta prognozes, taču Īrijai gaidāmā budžeta deficīta prognoze ievērojami palielināta.

EK Īrijai šogad prognozē budžeta deficītu 32,3% apjomā no IKP, salīdzinot ar iepriekš prognozētajiem 11,7%. Nākamgad Īrijai gaidāms budžeta deficīts 10,3%, bet 2012.gadā 9,1% no IKP.

Grūti arī Lielbritānijā

Otrs lielākais budžeta deficīts gaidāms Lielbritānijā - 10,5% apmērā no IKP, bet trešais lielākais Grieķijai - 9,6% apmērā no IKP, liecina EK prognozes.

Vismazākais budžeta deficīts šogad būs Zviedrijā - 0,9% apmērā no IKP, kam seko Igaunija ar 1% un Luksemburga ar budžeta deficītu 1,8% apmērā no IKP.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu